Povijest elektroničke muzike prikazana kao solarni sistem

Sunce je legendarni bend Kraftwerk

Mančesterski dizajnerski studio Dorothy povijest je elektroničke muzike izrazito domišljato predstavio vlastitom originalnom interpretacijom prepoznatljive mape Sunčeva sustava. Njihova dva svježa umjetnička printa nazvana su “The Electronic Solar System” i “The Alternative System”, što su vrlo znakovita imena – umjesto nebeskih tijela mapu čine ključni izvođači elektronike i alternativne muzike.

Kompanija je u opisu mape koja se odnosi na elektroniku napisala: “Baš kao što se planeti vrte oko Sunca, a mjeseci oko planeta, naš Elektronički Sunčev sistem predstavlja mapu masivnog utjecaja koji su bendovi i muzičari kao što su Kraftwerk, Depeche Mode, Aphex Twin, Brian Eno ili Daft Punk imali jedni na druge i mnogobrojne ostale koji orbitiraju oko njih.”

Cijela struktura osmišljena je tako da pokazuje i inspiraciju za svakoga pojedinoga uključenog artista, a sasvim je logično da je poziciju Sunca, kao središte i glavna inspiracija cijelog sistema elektronike, zauzeo legendarni Kraftwerk, koji su od svojih premijernih istupa 1969. godine, slobodno se može reći, usmjerili elektroniku i sve njene podžanrove u pravce kojima se kreću i do danas. Aphex Twin i The Chemical Brothers, primjerice, također imaju mnoštvo prominentnih mjeseca u svojim orbitama.

Želite li kupiti ovu fantastičnu mapu elektroničke galaksije, konzultirajte službeni sajt studija Dorothy.