D-Wax: WorDa otkriva svoju senzualnu stranu

Bosanski techno autor uranja u deep vode, ali zadržava kristalnu jasnoću produkcije uz poletni, hipnotički groove.

Davor Pavelić je startao klupsku karijeru u techno i tech house strujama pod imenom WorDa, a njegova je produkcija obilježena Umekovim utjecajem – izdavao je i za njegovu etiketu 1605, te zabilježio prilično solidan uspjeh na Beatportu.

Nedavno je pod aliasom D-Wax izbacio “Music EP” za Underground Code Records, na kojem deep zvuk kombinira s jazz i reggae elementima. Ovdje se radi o sasvim drugačijem pristupu glazbi: disco/funk sinkope i pumpajući basevi zadržavaju mehaničku preciznost ritam-mašina, ali za razliku od Wordinog techna, rubovi su nešto zaobljeniji.

Slijedeći mu EP izlazi početkon studenog, a vozi ga lounge groove nešto tvrđeg ritma, koji baca u pokret, ali i pomalo nostalgično podsjeća na beskrajne dane na plaži. Kliknite play i prizovite malo sunca!

Koja je razlika u vibri između tvojih projekata Worda i D-Wax?

Kao što sam već mnogo puta ranije istakao, techno je moja prva ljubav, ali i stanje uma. Kao D-Wax, muziku radim s emotivnom ekspresijom i to, osim velike razlike u žanrovima, i jest najbitnija razlika. Oba alter ega imaju i zajedničke karakteristike: to je moj potpis, vožnja kroz priču i malo masniji sound.

Novi EP ima izrazito pristupačan zvuk. Za koji je ambijent namijenjen i kakvu atmosferu želiš njime stvoriti?

Da, deep house je dosta komercijalniji od techna, tako su i nova izdanja potpuno nova. To nisu prepisane stvari, ali su pristupačne ušima širih narodnih masa, bilo da je riječ o regularnom, svakodnevnom slušanju u kući, u autu, na radiju ali i u klupskim varijantama s nekom malo “lakšom” temom.

Koji su ti planovi za jesensku sezonu? Što budućnost nosi za D-Wax?

Sezonu, kao i novi deep alter ego D-Wax, najavio sam prvijencem “Music EP”, dok naredna izdanja izlaze za njemački Seveneves Records. S njima već sad radim pripremu za proljetna izdanja, jer je ljetni target ipak primorje. Raduje me što sam dosad imao priliku predstaviti svoj rad i na nastupima pod tim alter egom u BiH već u 2 navrata, dok je moj sljedeći nastup kao D-Wax u subotu 17. 10. u Srebreničkom klubu Trocadero.

D-Wax
SOUNDCLOUD | MIXCLOUD

WorDa
SOUNDCLOUD | BEATPORT | FACEBOOK