Denis Horvat remiksirao “Sillouettes & Sparks” za novi EP Alexa Niggemanna

Baršunasti acid za intimne trenutke.

Nakon desetak godina produciranja vrhunskog house i techno zvuka, njemački majstor Alex Niggemann je odlučio osvježiti inspiraciju i zakoračiti u nove teritorije. Pritom je kodna riječ bila electronica, prilično širok pojam za žanr, ali se definitivno radi o ambijentalnijoj muzici koju je rado slušao kod kuće, mimo klupske vreve. Rezultat je EP “Hurricane”, koji unatoč profinjenijim i nježnijim teksturama zvuka i dalje nosi snažan potencijal za podije, ali nosi i značajnu dozu organskog pristupa, posebno ako se obazremo na senzualne vokale.

Uz četiri varijante naslovne trake (dva remiksa potpisuje Deetron), na izdanju će se naći i emotivna stvar “Sillouettes & Sparks”, te njezin remiks koji potpisuje Danac hrvatskih korijena Denis Horvat. Već smo se nekoliko puta imali prilike susresti s njegovom sjajnom produkcijom, na trakama kao što su “Momak” za Dixon-ovu etiketu Innervisions, “Rondo” za Niggemannov AEON, te “All About You”, koju je izdao pod aliasom Tlak.

Njegova vještina kompozicije, u kombinaciji s baršunastim dodirom pri oblikovanju zvuka, rezultira komadima klupskog zvuka koji se prije mogu nazvati pjesmama nego trakama, pa nije neobično što je Niggemann upravo njega izabrao da zaokruži svoj novi EP: “Denis Horvat je dio moje AEON obitelji i jednostavno radi cool stvari. Osim toga, jednostavno sam mu želio pružiti priliku da radi s vokalima.”

Odlučan, ali nimalo nasilan, uvodni kick zacrtava atmosferu pjesme, koju će uskoro definirati senzualni vokali. Topli komadi zvuka odmjereno prskaju i otvaraju daljnje etape priče: posebna slast trake nalazi se u bas liniji koja se tiho javlja nakon druge minute, postepeno evoluirajući u sofisticirani acid, kojim Horvat naglašava rastuću napetost vokala. Odjeci kristalnih kapi i clapova u kombinaciji sa svilenom teksturom aranžmana savršeno dočaravaju ime ove trake, koja će svoje mjesto naći u intimnijem odjeljku DJ seta, kao i u udobnoj atmosferi kraj kućnog sterea.

EP “Hurricane” izlazi 3.2. na australskoj etiketi Balance Music.