Family Grooves servira porciju profinjenog tech-housea iz Sarajeva

Nepretenciozan i opušten EP, s kojim SubOne i Mateo Skala debitiraju na uspješnoj trogirskoj etiketi, donosi tri melodične trake rafiniranog groovea.

Poznato je da tech-house mora pretrpjeti lavinu plagijatorskih i šupljih izdanja, ali ovdje to nipošto nije slučaj. Doduše, ne radi se o nekakvoj fantastičnoj inovaciji ili “visokoj” umjetnosti, nego o pomno izrađenom zanatskom djelu, koje pri slušanju jednostavno pruža užitak. Izdavači napominju da je materijal idealan za zagrijavanje i aftere, a mi ćemo dodati da ga je izvanredno slušati i kod kuće – sve tri trake su posebno muzikalne i ne mogu se smatrati tek gorivom za DJ setove.

Lebdeće synth teme mirišu na slani morski zrak, a groove plete deep i tech uzorke, ležerno se igrajući elementima. Zvuk je moćan i produciran profesionalno, pa je pomalo iznenađujuće da je autorima ovo prvi tek EP! Očito je da su si dali truda, kako ne bi napravili omašku i predstavili se amaterski, što je fer i prema publici. Prepoznatljiva se atmosfera provlači kroz cijelo izdanje, ali to ne znači da kopiraju sami sebe. Svaka traka nosi svoj karakter, a “Drifting Game”, koja je posljednja na repertoaru, nježnim ambijentalnim štrikanjem gitare i bogatim udaraljkama zaziva sjećanja na one zen trenutke, bez misli u glavi, koji liječe sve trenutke stresa koje smo si nepotrebno priuštili.

Osim uzoraka objavljenih na Soundcloudu, možete uživati u čitavoj “Robot In Space” na gornjem linku. Ako nastave ovom kvalitetom, SubOne i Mateo Skala bi mogli uskoro prerasti iz debitanata u prave majstore regionalnog grooovea!

Izdanje možete nabaviti OVDJE.

Tribalba / SubOne
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Family Grooves
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | WEB