Forest People: tamna pozitiva u pulskom Hangaru

Istinska vas underground vibra očekuje u subotu 19. rujna, uz odličan techno line-up – na idealnoj lokaciji. Dijelimo i upade!

Konekt ekipa sprema tvrdu i mračnu techno poslasticu u napuštenom vojnom hangaru u Šišanu. Prostor je estetski idealan za ovaj događaj, kao i akustika, a lociran je sasvim blizu Pule i dostupan cestom. Nastupaju Paperclip Project, s kojima smo prošli tjedan razgovarali o njihovoj produkciji, te skorom nastupu, zatim Krekman, Disrupted Project i posebna underground zvijezda: danas već kultni BiH producent Dragan Lakić!

Prije desetak godina, Dragan je počeo vrtiti techno, a nedugo zatim – i producirati, pod kodnim imenom Forest People. Njegova je inovativna, tamna i atmosferična vizija stekla zaslužen uspjeh na svjetskoj sceni, pa je proputovao čitavu Europu, oduševio Tresor u Berlinu, te izdavao za brojne cijenjene etikete, od Nachtstrom Schallplatten do kragujevačke Genese.

Gdje nalaziš inspiraciju za svoj industrijski zvuk?

Inspiraciju za skoro sve trake nalazim u istraživanju duhovne strane naših života. To je nepresušni izvor zadovoljstva i informacija, koji mi daje najbolje ideje i smjernice, kako za život uopće, tako i za gradnju svog zvuka. Zadatak projekta Forest People je da frekvencije onih svjetova pretvara u zvukove ovog. 

Što za tebe znače nastupi na mjestima kao što je Hangar i što spremaš za ovaj event?

Mjesta kao što je Hangar za mene predstavljaju ono što bi underground i trebao biti. Mjesta na kojima se, uz istinski techno, raduju i plešu ljudi svih nacija, religija i ideologija. Gdje je ljubav prema muzici pretočena u ljubav među ljudima. Za nastup u Puli spremam kombinaciju svojih novih, još neizdanih uradaka, zajedno sa starijim trakama. Bit će to jedno duboko i mračno, ali pozitivno putovanje.

Koji su ti planovi, što se tiče izdanja, nastupa i razvoja zvuka?

Što se tiče izdanja, najprije bih spomenuo EP koji će u siječnju izaći za Flash Recordings Floriana Meindla. Na njemu će se naći 3 trake, koje su napravljene u nekom hypno techno fazonu, ali sa dosta snažnim ritmovima i mračnim atmosferama. Također, tu je izdanje sa 2 trake za berlinski Elektrotribe, koje će biti dosta ekstremno i mračno. Pripremam trake za prvi release na mom novom labelu, koji je za sada tajna. Distribuciju će raditi Alex Bau-ov DBH music. Label će se dosta bazirati na experimentalnom zvuku, a većinom će sadržavati moje radove. U zadnje vrijeme, sve više baziram svoju produkciju na snimljenim semplovima iz “kućne radinosti”, na kojima volim raditi teški processing s distorzijama i mnogim efektima, tako da će i taj novi label biti poligon za ispitivanje novih izleta u zvuku. Od nastupa, zasad su dogovorene svirke do kraja godine u Berlinu, Johannesburgu, Lucernu, Augsburgu, Ljubljani, Tuzli, Delemontu, Rennu i naravno  – Puli.


Disrupted Project iz Pule spremaju novi vinil na ARTS etiketi, za koju izdaju underground inovatori, kao što su Cleric i Dax J. Trake imaju sjajan groove, ali uz pravi industrijski zvuk, kao i ostali izvođači te večeri. Čekirajte!

Ulaznice su 50/60kn, a dijelimo i upade! Da biste sudjelovali, pošaljite svoje podatke na e-mail adresu:

nagradne@klubikon.com

Prije eventa, izvući ćemo nasumično dvoje najsretnijih. Javite se na vrijeme!

Forest People
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

KONEKT. w/ FOREST PEOPLE 
FACEBOOK EVENT

Hangar