Četiri temeljite trake na Tauten etiketi

Bez pretencioznosti, sljedbenici zanatskog pristupa technu demonstriraju kako se isplati ovladati pravilima, prije nego ih se počne kršiti.

Tauten drži TKNO, a jesen je za etiketu počela plodno: perspektivni, a prilično samozatajni autori, izbacili su četiri trake pune kvalitetnog goriva za podije. Marko Marković duboko zakopava bas-liniju u “Why So Serious?”, pa kroz zlokobnu filmsku atmosferu plasira mašinski disko ritam, preko kojeg šapuću Jokerovi sampleovi. Štafetu preuzima Talijan ADL s klasičnom “Frequency” koja vozi ležerno, ali ne popušta na gasu.

Ferum & Screamer su poprilično anonimna ekipa, ali zato čvrsti, seksi ritam i masivni bass synth u “People Control” govore više od riječi. Najubojitija traka je zaključna “Attack”, koju potpisuju Trama i DVJ Niburu, čiji zvuk trenutno baca u zonu i vješto tempira podizanje napetosti na novu razinu.

U današnje doba, kad je zasićenje industrial technom počelo uzimati danak u inspiraciji njegovih protagonista, pravo je osvježenje poslušati solidne trake, koje nemaju drugu ulogu nego rasplesati podij. Prepustite im 20-tak ugodnih minuta na vašim zvučnicima!

Tauten Records
FACEBOOK | SOUNDCLOUD