Jeff Mills i simfonijski orkestar RTS

The Wizard sprema poslasticu za čarobnu jesen u Beogradu.


Najavu za najavom, ekipa Lovefesta dokazuje da su jubilarno izdanje shvatili i više nego ozbiljno. Ako su imena s kojima su izašli do sada imali vašu znatiželju, ovo će odnijeti vašu pažnju. Danas pričamo o svojevrsnoj kruni cjelokupnog Lovefest Experiencea, koliziju umjetnosti pod redateljskom palicom samog Čarobnjaka iz Detroita.


Nakon šest mjeseci pomnog planiranja, Lovefest na beogradsku pozornicu 24. 11. postavlja predstavu za priče, Jeff Mills ujedinit će snage s Simfonijskim orkestrom RTS. Ovo nije prvi put da je čovjek-institucija odlučio ujediniti visoku i urbanu kulturu. Kao artist-rezident ni više ni manje nego pariškog Louvrea u sklopu programa “Duos Ephémères” jedinstveni izričaj predstavio je javnosti kao podlogu za nijemi film F. Langa “Metropolis” iz davne 1927., a uspjeh projekta donio mu je titulu Viteza Umjetnosti Francuske. Da se orkestri i mašine ljube također nije novost, a beogradska će publika imati priliku osjetiti kemiju spoja već sutra na nastupu techno pionira Juana Atkinsa u sklopu festivala Dev9t.

Komadić mix&match magije naći ćete u traci “Bells”, a potpuna priča sa Montpelier Philharmonic Orchestra vas čeka NA LINKU.

Kao vitez svjetske scene, Mills dominira dvadeset godina počevši kao pionir miksanja na tri i više gramofona, ali talent koji mu je priskrbio titulu Čarobnjaka jest umiksavanje čak 70 ploča u jednom satu. Njegovo ime stoji iza organizacije Underground Resistance koja je potekla iz detroitske techno škole koju je i osnovao. U svom virtuoznom stvaralaštvu kroz desetljeća Jeff Mills postao je suvremeni umjetnik u punom smislu te riječi, a domaća publika ove godine imat će više prilika da osjeti njegovu magiju iz prve ruke uključujući crnogorski Sea Dance i trogirski Moondance festival.

Što se beogradskog izdanja tiče, karte dolaze u četiri varijante odnosno Regular za 22 €, Fan pit za 33 €,  VIP za 66 € te VIP Gold za 132 €, a iste možete pronaći na službenim stranicama Lovefesta.

Jeste li spremni za čaroliju?

Lovefest Experience Pres . Jeff Mills With Simphony Orchestra 24.09.2016. Beograd

Jeff Mills
FACEBOOK | WEB

Anita Ugrina