PREMIERE: Ki Mi – The Forest Adventure

Deep glazba upija sve veći utjecaj raskošnih soundtrack aranžmana – u ovom slučaju kroz prizmu narodnih bajki i njihove nadrealne atmosfere.

U zadnje je vrijeme ruska scena prilično vitalna, posebno onaj njezin profinjeniji deep ogranak. Jedan je od njenih protagonista i Ki. Mi. – producent iz Petrograda, s karijerom koja seže još od 99-te, a otprije sedam godina je jače zastupljen i na svjetskoj sceni, kad je počeo potpisivati za Proton, Instabil i druge ugledne etikete.

Ovo mu nije prvo izdanje za sarajevski Submarine Vibes – već je rješio priznate remikseve za Delskiz i Araru, a na prvom mu se autorskom EP-u “The Forest Adventure” posebno ističe naslovna stvar.

Traka kreće zvukovima nalik na otkucavanje zupčanika muzičke kutije, zatim uvodi eteričnu melodiju, pa efikasno ulijeće u groove uz mekani kick. Premda synth riff udara na kontru i podsjeća na reggae, ovdje se prije radi o kazačoku: šumska se avantura vjerojatno odvija na ruskome tlu. Premda se kroz psihodelični aranžman provlače i zvuci prašume, oni prije pripadaju nekom starom crtanom filmu nego dokumentarnoj snimci. Elementi se konstantno nadograđuju i razgrađuju, mijenjajući “scenografiju” priče i pružajući vodič kroz privide.

“The Forest Adventure” je 30. izdanje na Submarine Vibes, a na digitalnim će se policama naći 20.6. Uz naslovnu traku, tu je i njezin remiks koji potpisuje gruzijski autor Stimmholt, te još jedna autorska, dubokaHolst“. Sve tri pružaju idealan materijal za opušteniji, psihodelični komad seta!

Ki. Mi.
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Submarine Vibes
FACEBOOK | SOUNDCLOUD