Tim Jackman izbacio deep techno EP “Malasava”

Mladi Beograđanin ima uho za fine melodije i mašine za analogni zvuk, a trake možete nabaviti besplatno. Obzirom na naslov, melankolija je očekivana.

Opisuju ga kao autora koji uspješno koordinira minimal groove s industrijskim elementima, a na ovom izdanju koketira s melankoličnom atmosferom, karakterističnom za deep i progressive struje. Obzirom da je EP ime dobio prema beogradskom naselju nedavno sravnatom pod sumnjivim okolnostima, nije čudo što materijal odiše nostalgijom.

EP otvara “Influx”, čiji su masni basevi ritam sekcije oplemenjeni baršunastim filterom, pružajući visoku finoću i zaokruženost aranžmana. Minimalistička se fraza na dubokoj bas-liniji s vremenom rasprostire kroz odjeke i podiže dinamiku trake, a preko nje se prelijevaju tekuće melodijske dionice, koje mijenjaju eteričnu ambijentalnost za punoću zvuka.

Naslovna “Savamala” kreće nešto ambijentalnije, uz minimalističke fragmente na orguljama i tempirano uvođenje ritmičkih elemenata. Ova je avantura nešto opsežnija, a istraživanje seže još dublje. Kroz repeticiju, hipnoza uvlači u osluškivanje suptilnih izmjena koje kulminiraju sredinom trake, a zatim se odmjereno raspliću.

“Sleep Talking” je nešto napetija, ali ipak odiše karakterističnom ležernošću. Topli i mekani zvuk synth linija čini melodiju opojnom – iz sjete koja je dominirala prvim dvjema trakama, izvlači se novi optimizam, koji je još uvijek obojen melankolijom.

Sve u svemu, radi se o izvrsnom, fino brušenom materijalu za otvaranje ili zatvaranje partyja, po mogućnosti pod ljetnim nebom. Trake možete besplatno skinuti sa SoundClouda, a ukoliko vam je draže, i sa Bandcampa – i to u čitav EP u komadu! Ukoliko vam je muzika legla, upišite koju znamenku veću od nule na “name your price” formularu!

Uz ove trake, Jackman je na besplatni download bacio i nedavni miks za Still In Belgrade. Ovdje ćete naći i nešto tvrđeg, ali jednako probranog minimal i techno zvuka – bacite uho!

Tim Jackman
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | BANDCAMP

Petar Car