FREE DL: Forniva – Floating Footsteps (Forniva Warehouse Dub)

Poklanjamo traku darovitog sarajevskog producenta, idealnu za melodičnu intervenciju u deep setu, ali i za krstarenje maštom uz dobre slušalice.

Kao i na svakom drugom kreativnom polju, uz talent je potreban predan rad i temeljito izučavanje vještine – Forniva je jasan primjer isplativosti te prakse. Klupskom se glazbom bavi od 2003. godine, a nakon što se okušao u raznim žanrovima, svoj je osobni stil kristalizirao u stapanju melodičnih motiva progressive housea s estetikom novog deepa. Premda se ovdje nipošto ne radi o prljavim i agresivnim strujama elektronike, profinjenost njegovog stila ne popušta jeftinim i prozirnim formama mainstream zvuka, već pažljivo definira svoje mjesto u sofisticiranim podzemnim strujama. Sjajan primjer toga je verzija trake “Floating Footsteps”, koju imate priliku preslušati, ali i spremiti za osobnu kolekciju:

U nedavnom nam je intervjuu Forniva otkrio da mu inspiracija nije nužno uvjetovana iskustvom s plesnog podija, već proizlazi iz svakodnevnih stituacija i emotivnih stanja s kojima se susreće u životu. Unatoč tome, kombinacija deep i progressive elemenata koje kombinira u svojoj produkciji nosi odličan groove i britku, preciznu igru udaraljki, a njome pruža ukusnu podlogu za kompleksno izgrađenu priču što se razvija u eteru iznad tjelesne dimenzije trake.

Od samog starta, zagasiti baršunasti zvuk uvlači u vrtlog, a u pozadini kopa precizno definirana podvodna bas-linija, koja koristi rafinirani groove house ritma da bi razigrala bokove. Međutim, najbitniji se sadržaj trake nalazi u emotivnim harmonijama melodijske teme, koja se sastoji od zagasitih premaza dubokog syntha, pulsirajućih arpeggia i sci-fi momenata, koji podižu situaciju na plato iznad čiste klupske upotrebljivosti.

Forniva
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Petar Car