PREMIERE: Gramophonedzie – Funk You Up

Vruća plesna traka s ritmičkim gitarskim semplom, koja će podjednako baciti u akciju ljubitelje 70’s groovea, kao i fanove 90’s house estetike!

Cruise Music je doista zanimljiva etiketa, koja plasira sočan jackin’ house u kombinaciji s retro disco elementima – to je evergreen formula koja pali ponajviše zbog njihove sjajne selekcije. Nedavno smo imali zadovoljstvo prezentirati Anyway Everyday beogradskog producenta znanog kao Danny Cruz, a ovaj put vam donosimo ubojitu house traku jednog od najvećih domaćih autora plesnog zvuka – Gramophonedzie! Njegova ga je vještina učinila iznimno popularnim i na stranom tržištu (detalje o njegovoj karijeri možete saznati u zanimljivom intervjuu), a najprije bacite uho na svježu poslasticu iz mjegove muzičke kuhinje:

Krenuvši s prilično suhim i tvrdim ulaskom, Gramophonedzie iz tunela izvlači disco/funk groove u stilu francuskih majstora 90-tih, kojim plete sunčanu atmosferu uz odrešite chopove na gitari i zamamnu igru na jazz orguljama. Ritam je sočan i nosi nezaustavljivo, postižući izvanrednu snagu brez pretjeranog napucavanja kickova. Bas-linija se kotrlja zakopana duboko, ali dovoljno jasno da se ocrta na opnama zvučnika kao minimalistički melodijski element, a procesirana vokalna dionica se proteže kao začin, simulirajući hip-hop u svojevrsnoj cyberpunk varijanti. Pred kraj se traka ogoljuje od elemenata, ležerno otvarajući prostor DJ-u za umiksavanje idućeg komada.

Kombinirajući retro elemente i futurizam moćne suvremene produkcije, Gramophonedzie je uspio stvoriti disco za novi milenij, razigran organskim jazzy elementima, ali pritom i pošteno potkovan glatkim mašinskim grooveom. Traka izlazi u petak 16.9. i to ekskluzivno na Traxsourceu, a u međuvremenu OVDJE čekirajte dosadašnji katalog Cruise Music.

Gramophonedzie
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | WEB

Cruise Music
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | WEB

Petar Car