Top 10 Klubikon premijera 2016.

Naravno, ima brdo techna, ali se dosta sluša i deep, progressive i jackin' house!

Nakon najslušanijih podcasta, slijede premijere! Premda se i u ovom slučaju osjeća snaga techna, dobar dio izdanja je obilježen deep, progressive i tech-house zvukom, ali i drugim žanrovima. Pošto su neke trake prilično izjednačene prema broju slušanja, zauzele su istu poziciju, a prvo je mjesto doista obilježila jedna posebna priča. Krenimo redom!

10. mjesto zauzima nekoliko izvođača. Tamnu industrijsku techno traku “Tijerazo Mortal” riješio je MRTVI, projekt kanadskog veterana poznatijeg pod imenom Huren, a remiksirao ju je talentirani Talijan Violet Poison, pružajući dozu sirovog EBM-a. Ujedno se radi o prvom izdanju domaće etikete Jezgro, koju vodi Darko iz Ontal! Zarkoff je riješio odličan acid techno na “Death Of A Bumblebee Importer”, a tom nam je prigodom dao i par detalja o pripadajućem izdanju za Endless Illusion. Jedan od naših najtalentiranijih progressive/deep autora je Bonaca, čiju je traku “Bloom Symphony” remiksirao njegov mentor WAI, koji nam je tad dao i zanimljiv intervju s detaljima o svojem autorskom razvoju. Mladi crnogorski talent Darko Milošević je zapakirao orijentalnu magiju u deep estetiku na traci “Thoth”, posvećenoj egipatskom božanstvu.

9. mjesto osvaja Sijah iz poznatog tandem Sijah & Kolenda: u melankoličnoj i meditativnoj traci “Home” odao je počast jeseni, u skladu s temom Submarine Vibes kompilacije na kojoj je izašla.

8. mjesto je opet rezervirano za paket izvođača. Marina Karamarko je nedavno izbacila prvi vinil na svojoj etiketi ThanQ, a mi smo imali zadovoljstvo predstaviti Reelow remiks njene trake “Can’t Get You”, koja spaja ponoćni jazz ugođaj s finim minimalom. Još jedan komad sofisticiranog deepa sa Submarine Vibes riješio je Ki.Mi., dok je AudioStorm na Parabola Records kompilaciji izbacio “Black Carbon Steel”, intrigantan komad techna koji kombinira industrial i progressive elemente.

7. mjesto ima Two-S iz Ulcinja, koji alkemijski stapa organske elemente s deep motivima kako bi oživio drevni Bizant u “Naked Soul”.

6. mjesto dijele dvije trake. DJ Veljko Jović je na svojoj novoj etiketi I AM DIFFERENT kroz traku “Welcome To Machine” demonstrirao moć sci-fi techna. Slovenski producent Roby Deep zaradio je Hibrid-ov remiks melodične trake “Road to The Unknown”, gdje se kombiniraju progressive, deep i tech elementi s dodirom dub produkcije.

Na 5. je poziciji Meksikanac Fec, koji je zacrtao tamnu gotičku atmosferu, a Talijan Earl Tepshi dodatno podebljao romantične italo disco motive u pomalo zlokobnom, ali sjajnom progressive house klasiku “Coward”.

4. mjesto dijele četvorica. Beogradski house šmeker Danny Cruz, koji na “Anyway Everyday” kombinira profinjeni 90’s disco house s jackin’ elementima, uz kremasti 70’s funk/soul za pravu mjeru. Prljavu i hrđavu traku “Raw” s prve Parabola Records kazete potpisuje sarajevski horror techno majstor Q’le, a remiksirao ju je veliki Huren. Sjajan komad za razvaljivanje ilegalnih partija u oronulim podrumima! Veliki domaći techno entuzijast RanchaTek na prikladno nazvanom razaraču “On The Floor” satire ogoljenim ritmom, zaslađenim senzualnim soulful vokalom. Worda je poderao s futurističkom techno trakom “Erebor”, na kojoj zaziva atmosferu znanstveno-fantastičnih trilera, a pritom nam je dao par detalja o inspiraciji koja ga je vodila pri produkciji.

3. mjesto je zaslužio Nijemac Rauschaus, koji zaziva idiličnu atmosferu na traci “Afraid Of Us”. Svakako provjerite čitav “The End Of All Things” EP, koji bi se praktički mogao nazvati konceptualnim mini-albumom u profinjenom progressive stilu.

2. mjesto dijele dvojica velikih, svaki u svome žanru. House majstor Gramophonedzie donosi sočan ritam, funky chopove na gitari i psihodelične jazz orgulje na traci “Funk You Up” – donijet će vam toplinu sunca čak i ako na ulici pada kiša. Jackin’! Tu je i ponovno i nabrijani techno igrač Worda s vanzemaljskom odisejom “Inevitable”, koju ujedno možete besplatno i skinuti. Pritom nam je otkrio i brojne zanimljive detalje o svojoj karijeri, pa svakako pročitajte intervju!

1. mjesto odnosi ubojita techno kompilacija “Chapter 1”, ujedno i prvo izdanje na etiketi mTechno Records. Na njoj se nalaze trake koje potpisuju brojni zanimljivi domaći i strani autori, među kojima se nalaze Christian Bonori, D.R.N.D.Y., Vontech, Rectoor, Stephan Wee, Worda (zar ste sumnjali!), Vladin & Prisoneer, TKNO i jedna od najvećih nada domaće scene – Ilija Djoković, čija traka “Jigsaw” je osvojila najviše slušanja!