Tijana T i Vladimir Ivković na line-upu amsterdamskog Dekmantel Festivala

Kao i na svim dosadašnjim izdanjima, amsterdamski Dekmantel se pokazao kao festival koji doista predstavlja samu kremu undergrounda. Neki su se fanovi usudili požaliti kako se neka imena ponavljaju, ali je činjenica da će se ovoliki broj najtraženijih imena cutting edge elektronike rijetko gdje naći na istom mjestu! Ovogodišnje će se izdanje održati od 2. do 6.8. u parku Amsterdamse Bos, a program je doista raznolik – broj atraktrivih imena je prevelik da bismo ih sve nabrojali, pa ćemo navesti samo neka, da steknete dojam!

U srijedu 2.8. na večeri otvorenja nastupa pionir minimalne muzike Steve Reich, a geekovi će se obradovati što su u četvrtak 3.8. na repertoaru neki doista bitni pioniri elektroničkog zvuka, poput A Certain Ratio, Das Ding i Tuxedo Moon! Istu večer live-actove sviraju i neki od najzanimljivijih suvremenih elektroničkih umjetnika, kao što su Andy Stott, Demdike Stare, Dopllereffekt, Fatima Yamaha, Floating Points i Forest Swords!

Slijedi bogati klupski program na četiri podija: Mainstage (ime govori sve), Greenhouse (eklektični zvuk od live techna preko acida do hip-hop groovea), UFO (tamniji i agresivniji industrijski zvuk) i Selectors (veliki DJ-i odriješenih ruku šaraju po žanrovskom spektru). U petak 4.8. ćete moći uhvatiti imena kao što su Job Jobse & Midland, Bicep (live), Robert Hood (hibridni set), Juju & Jordash (live), Jeff Mills & Tony Allen (live), Ø[Phase], Rødhåd i Nina Kraviz. Subota 5.8. donosi zvijezde kao što su Red Axes (DJ set), Floating Points, Ben UFO, Dorian Concept (live), Joy Orbison & Jon K, Arca (DJ set) & Jesse Kanda (audio/video), nadolazeće zvijezde Volvox & Umfang, Donato Dozzy & Peter Van Hoesen (hibridni set), Marcel Dettmann, Interstellar Funk, ali i naš veliki as i veteran beogradskog house zvuka Vladimir Ivković, čuven po eklektičnim setovima koje je teško klasificirati!

Nedjelja 6.8. donosi još poslastica! Moći ćete uhvatiti nastupe ekipu kao što su Palms Trax, Masters At Work, veliki čikaški veteran Larry Heard a.k.a. Mr. Fingers (live), Antal & Hunee, Ultradyne (live), Helena Hauff, izumitelji EBM zvuka D.A.F. (live), I-F (kao Beverly Hills 808303), Dax J, Karenn (live), British Murder Boys (live) i Motor City Drum Ensemble. Kao posebnu atrakciju ćemo izdvojiti b2b nastup dvojice velikana industrial techna: Ancient Methods i Vatican Shadow! Dok se zagrijavate za njihov nastup na UFO podiju, u popodnevnim satima će vas rasplesati Tijana T, ambasadorica beogradske klupske kulture!

Naravno, to je samo dio imena koja vas očekuju. Čitav popis možete provjeriti OVDJE, a OVDJE pregledajte raspored po podijima i danima. Cijena ulaznice za četiri dana (od 3. do 6. 8.) iznosi 163€, a vikend ulaznica za tri dana (od 4. do 6. 8.) svega 128€. Sjajna cijena za ovako bogat program! Cijena ulaznice za večer otvorenja u srijedu 2.8. kad svira Steve Reich iznosi 29€. Sve ih možete riješiti OVDJE, a ima i povoljnih ponuda za kampiranje!

Dekmantel Festival 2017
FACEBOOK EVENT