Četiri dana slavlja za osam godina legendarnog beogradskog broda 20/44

Odličan izbor domaćih i stranih izvođača, poznatih po opskurnoj, ali vrhunskoj underground selekciji, okupljenih na jednoj od najtraženijih europskih klupskih lokacija.

Bliže se praznici, a s njima i jedna posebna klupska svečanost! Naime, kultni beogradski brod 20/44 slavi osmi rođendan, a za tu je priliku ekipa osmislila šarmantan program koji donosi birane protagoniste originalnog i nesvakidašnjeg domaćeg i stranog klupskog zvuka. Obzirom na to da je ovaj maleni, ali magični klub jedan od ključnih europskih epicentara za istinske poznavatelje plesne muzike, od ove posebne prilike možemo očekivati samo vrhunsko iskustvo.

Ceremonija se otvara u četvrtak 13.4. uz živi nastup koji će održati beogradski house veteran Wolfgang S. i DJ setove koje vrte Jazzmate i Trole. Poslastica za ljubitelje ležernog, proljetnog zvuka s underground disco elementima.

Situacija se zakuhava u petak 14.4. jer u Potpalublje dolazi electro/body/techno majstor Oliver Ho, poznatiji kao Broken English Club, a uz njega vrte domaći epikurejci biranog zvuka Schwabe i Toshke (iz Disco Not Disco kolektiva). Na Pontonu nastupa Lauri Sorini, rezident helsinškog kluba Kaiki, koji se smatra finskim Berghainom. Kako sam kaže, setovi mu sežu “od rijetkog do retardiranog materijala“, a pokrivaju 80’s/90’s klupski zvuk koji uključuje “italo, acid, new beat, techno, disco, deep house, afro i novovalne vinile namijenjene za ples“.

Subota 15.4. donosi jedan doista poseban, dvostruki program. Najprije se sprema matineja sa zaboravljenim ex-Yu draguljima, koja traje od 14 do 20 sati. Na line-upu će se naći Vladimir Crvenković a.k.a. WC7, Vladimir Ivković, Slobodan Brkić a.k.a. DJ BrkaIvan Zupanc a.k.a. Unknown Artis, Jaka Batič iz kolektiva Tetkine RadostiLüle iz kolektiva Kompleks. Ulaz je besplatan, a ukoliko niste u prilici pojaviti se, imat ćete mogućnost pratiti sve u živom prijenosu koji organizira čuveni Red Light Radio! Timetable provjerite na flajeru:

Red-Light-Radio_Klub-2044_04152017

Na večernjem programu nastupa troje kolega: veliki connoissuer Vladimir Ivković, cinični, ali efikasni dark disco magičar Ivan Smagghe i rezidentica dizeldorfskog kluba Salon Des Amateurs – Lena Willikens, čiji setovi uključuju proto-techno, industrial boogie, sirovi house i druge opskurne zvuke.

Još jedno posebno iskustvo očekuje vas u nedjelju 16.4. kad nastupa beogradski projekt Tapan koji čine Goran Simonoski i Schwabe. Radi se o ritualnoj plesnoj muzici, koja objedinjava techno na oko 100 BPM-a, bizantinsku ezoteriju i suvremeni košmar ruralnih i urbanih elemenata velegrada. Dosad su izbacili tri sjajna EP-a: “Volumes” na Crimes of The Future, “The City” ma WT Records i “Tarantella” na Malka Tuti, a na tim se izdanjima mogu naći i sjajni remiksevi ekipe kao što su Black Merlin, Drvg Cvltvre i Willie Burns. Istu večer vrti još jedan Disco Not Disco kolega – DJ Brka, a za pultom će se naći i Toma Grujić.

Ovim putem imate priliku proći i besplatno, jer dijelimo 3×2 ulaznice i to za sva četiri dana proslave! procedura je ova: pronađite na Klubikon Facebooku post s ovim člankom lajkajte ga i u komentaru tegirajte osobu koju želite povesti, a zatim ga šerajte na public. Izvlačenje je u četvrtak 13.4., na prvi dan proslave. Sretno!