Boiler Room otkriva house i techno podzemlje Palestine u novom dokumentarcu

Boiler-Room-Palestine-2018_1200x630

Kako glazbena zajednica funkcionira i preživljava usred permanentne opasnosti za živote svih u nju uključenih?

Za vrijeme putovanja u Palestinu za prvi svoj party na tom politički trusnom području, ekipa Boiler Rooma razgovarala je s lokalnim sudionicima elektroničke scene, a izjave i iskustva arapskih DJ-eva, repera i producenata usložila je u novi 25-minutni dokumentarac “Palestine Underground”.

Grad Ramallah, de facto glavni grad Zapadne obale, primarno je mjesto radnje filma koji se otvara scenama u noćnom klubu Anna Loulou, jednom od rijetkih mjesta u kojima se odvija išta približno normalnome noćnom životu zemalja koje za razliku od Palestine žive u miru, i mjesta u koje su dobrodošli svi osim izraelskih vojnika. Među govornicima se nalaze Jazar Crew, hip hop skupina čiji se prvi nastup sasvim slučajno odvio u noći početka egipatskoga Arapskog proljeća, kao i DJ-ica Sama, prva žena koja je Palestinu upoznala sa zvukovima techna iz Detroita ili Berlina.

Svi redom naglašavaju kako je muzika jedan od vidova terapije za palestinsku krizu identiteta, prihvatljiv način pacificiranog buntovništva protiv režima koji se sistemski trudi izbrisati cijelu jednu povijest i kulturu. Oni koji zapaljivu političku situaciju Palestine previše ne poznaju, u filmu će pronaći i sažet prikaz povijesnih prilika koje su joj prethodile.

“Palestine Underground” je objavljen 30. listopada tekuće godine, a više informacija potražite na službenim stranicama Boiler Rooma.