Održana 29. međunarodna dodjela nagrada za elektronsku glazbu

U Miamiju je održana ceremonija dodjela nagrada za elektronsku glazbu. Sam događaj proveden je u sklopu eventa Winter Music Conference, koji je održan u Miamiju od 21. do 30. ožujka.

U procesu dodjele nagrada sudjelovalo je preko dva milijuna glasača koji su iz široke ponude od ukupno 57 kategorija dance glazbe odabrali svoje miljenike.  Potpuno očekivano, najistaknutija imena bili su nizozemski dvojac Hardwell i Martin Garrix. Hit potonje sedamnaestogodišnje zvijezde u strelovitom usponu pod nazivom ‘Animals’, koji je prošlih mjeseci, htjeli mi to ili ne,  svakodnevno napadao naša slušna osjetila, bilo da smo sjeli u kafić na jutarnju kavu, ili pak izašli petkom uvečer u bilo koji klub gdje narodna glazba nije prioritet, osvojio je nagradu za najbolju pjesmu u electro/progressive žanru, dok je sam Garrix proglašen najprobojnijim izvođačem godine.  Hardwell je pak proglašen pobjednikom u kategorijama najbolji electro/progressive DJ, kao i najbolji svjetski DJ.

Nagrada, naravno, nije zaobišla ni Pharrellovu kombinaciju s Daft Punkom u singlu Get Lucky, koja je proglašena najboljim singlom Pop/Dance scene. Avicii je pomeo konkurenciju u utrci za najboljim Pop DJ-em, dok je u žanru Trancea nagradu odnio bivši broj jedan na svijetu, Armin Van Buuren, koji je također osvojio nagrade za najboljeg producenta, najbolji spot (This is What It Feels Like), te za najboljeg solo izvođača . Slovenski producent Umek odnio je nagradu za najboljeg DJ-a  u žanru Tech Housea, a hit Imagine Dragonsa Radioactive proglašen je najboljim singlom u Indie/Rock konkurenciji. 

Inače, uz ovu dodjelu, održan je i jedan od najpoznatijih svjetskih festivala elektronske glazbe, Ultra Music Festival, koji ove godine u srpnju ponovno dolazi i u Hrvatsku, pa su tako party-manijaci sa zapadne obale zaista imali u čemu uživati.

Ivan Blažević