Vlasti traže premještaj Ultra Festivala, organizatori pokreću opsežnu istragu nakon stradavanja zaštitara

Iako je tek završio Ultra festival u Miamiju je već najavio datume za iduću godinu. Festival bi se trebao održati od 25. do 29. ožujka 2015.

Podijeljena mišljenja oko održavanja ne prate samo europsko odnosno splitsko izdanje Festivala nego i ono u Miamiju. Naime dok naši gradski poglavari trljaju ruke zbog zarade koja se slijeva u gradsku blagajnu tijekom održavanja Ultra festivala, vlasti u Miamiju su zabrinuti zbog incidenata koje su pratile ovogodišnje izdanje.

Naime, u stampedu koji je nastao, jedan od zaštitara je zadobio povrede krvarenja na mozgu te prijelom noge zbog čega je gradonačelnik Miamija zatražio za premještaj Festivala iz Miamia.

Oglasilili su se i organizatori Ultre sa sljedećom izjavom: „Sukladno s našom predanosti ka napretku iz godine u godinu, provodimo sveobuhvatnu inspekciju mjera sigurnost, kako bismo identificirali područja koja trebaju pojačano osiguranje.

Policijska uprava grada Miamija će u sklopu inspekcije provesti analizu osiguranja područja u blizini ulaza na lokaciju, s ciljem sprječavanja sličnih kriminalnih incidenata u budućnosti.“

Toma Pervan