Jesu li Duke Dumont I Jax Jones ‘zakopali’ hit ljeta 2014.?

Adam Dyment, mnogo poznatiji kao Duke Dumont imao je nevjerojatno putovanje kroz 2013. godinu. Ono je završilo na najbolji mogući način ,njegovom objavom da je dobio prvu Grammy nominaciju za najbolju dance snimku za njegov debitantski singl “Need U 100%” s A*M*E. Taj zarazni klupski hit bio je na broju 1 na britanskoj ljestvici singlova, najizvođenija pjesma na Radiju 1 / 1Xtra u Velikoj Britaniji i na prvom mjestu Billboardove nacionalne klupske ljestvice. Duke ju je izveo preko 200 puta u showovima uživo diljem svijeta, a službeni video ima preko 15 milijuna pogleda na Youtubeu.

Nakon “Need U 100%” stigao je i drugi singl sa debitantskog albuma koji bi trebao izaći ove godine. Radi se o pjesmi “I Got U” s Blase Boys Club labela u kojoj svojim vokalom gostuje Jax Jones. Zanimljivo je da je Duke koristio sample pjesme Whitney Houston “My Love is Your Love“. Pjesma koju već sada možemo nazvati ljetnom himnom sigurno će se čuti na mnogim festivalima i u klubovima diljem svijeta. 

Hoće li prestići popularnost prethodnog singla tek treba vidjeti, no puno govori podatak da je Annie Mac u svom showu na servisu BBC 1 na pola pjesme prekinula stvar i pustila je iz početka koliko je dobra. Nakon premijernog puštanja brzo se vinula do prvog mjesta na Hype Machineu

Nikola Ratković