Technics SL 1200 – peticija za vraćanje legendarnih gramofona

U listopadu 2010. vodeći japanski proizvođač elektronike, tvrtka Panasonic, objavila je da se legendarni Technics 1200 više neće prodavati. Vijest da će prestati distribucija jednog od najlegendarnijih komada DJ opreme došla je kao još jedan udarac za analogne entuzijaste diljem svijeta.

Tehnologija juri naprijed, možda i prebrzo za turntable fanatike, no to ne znači da digitalizacija glazbe nema i svoje prednosti  – naprotiv! Iako je digitalizacija pomogla napretku muzike u globalu, mjesta za tradicionalni DJ-ing i turntablisam još uvijek ima, a tu u priču ulaze i SL – 1200 kao jedan od vitalnih sastojaka . Prodaja vinila u posljednih nekoliko godina doživljava pravi preporod, a sukladno tome kvalitetna oprema trebala bi biti na raspolaganju u svakom trenutku.

Od 1972. kada je tvrtka pokrenuta , Panasonic je prodao oko 3,5 milijuna modela gramofona Technics SL – 1200, a obzirom da potražnja za vinilom konstantno raste, na stranici change.org pokrenuta je peticija za sve glazbene entuzijaste koji  misle da bi se ovaj legendarni komad tehnike trebao vratiti u proizvodnju.  Želite li potpisati peticiju možete to učiniti ovdje