12. Seasplash najavio prve izvođače i novosti

Ovogodišnje 12. izdanje Seasplash festivala održat će se od 17.07.2014. do 21.07.2014 u magičnom ambijentu napuštene štinjanske tvrđave Punta Christo. Poznati su i prvi izvođači festivala, a popis je već sada zaista impresivan:

BRAIN DAMAGE meets VIBRONICS (F/UK)

GENTLEMAN’S DUB CLUB (UK)

BAD COPY (Srb)

BRAIN HOLIDAYS (Hr)

EGOLESS Live feat. Chakka, JewBwoy & Pipo (Hr)

GIPSY MAFIA feat. Braća Blekvutrić (Srb)

DIGITRON SOUND SYSTEM (Hr)

WARRIOR CHARGE SOUND SYSTEM (I)

WAITAPU (Hr)

BARABADUB SOUND SYSTEM (Hr)

BASS MATTERS SOUND SYSTEM (Hr)

BOTZA SOUND SYSTEM (Hr)

DUB FI YOUTH (B)

BASS-UL-ULEMA SOUND (BiH)

 

Seasplash festival poznat je po inovacijama, a jedan od prvih ovogodišnjih noviteta je SoundClash na BeachSplash stage-u, najmlađoj festivalskoj pozornici, kojoj je i ove godine domaćin BarabaDUB Sound Kolektiv. Njemu će se pridružiti i šibenski Bass Matters te zadarski Botza Sound System, koji će uz šaroliki izbor izvođača zasigurno osigurati nezaboravne festivalske trenutke.

Važno je napomenuti da Seasplash u suradnji s agencijom Jungle Tribe izlazi u susret posjetiteljima povoljnim festivalskim paketima, koji uz ulaznicu i besplatno kampiranje uključuju i prijevoz! Polasci kreću iz 6 hrvatskih gradova (Osijeka, Slavonskog Broda, Zagreba, Splita, Šibenika i Zadra), a udobnim klimatiziranim autobusima stiže se ravno na mjesto događanja.

Turneja promocije kompilacijskog albuma “Seasplash ritam” traje počevši od ovogodišnjeg  Witersplasha  koja uz nastupe zastupljenih izvođača najavljuje i nadolazeće izdanje festivala.

Kompilacija u izdanju etikete PDV (i formatima duplog vinila, CDa i download-a), motivirana je prvim desetljećem Seasplash festivala, nakon više od dvije godine priprema pojavljuje se kao album koji po prvi put okuplja presjek domaće scene koja promovira “sound system” kulturu i “bass” glazbu, a nastajala je paralelno sa pokretanjem festivala, razvijajući se kroz godine njegova održavanja.

Na kompilaciji se sa po jednom ekskluzivnom pjesmom pojavljuje 14 izvođača, abecednim redoslijedom: 207, ANTENAT, BAMWISE, BANANA ZVUK ft Zan jakopac, BRAIN HOLIDAYS, CHAKKA, DIGITRON SOUND, DUBBLE ft Yuri, EGOLESS, FILIP MOTOVUNSKI, RAHMANEE, ST!LLNESS, TRICKY D, WAITAPU

Album će se moći nabaviti direktno putem službene stranice www.pdv.com.hr, kao i na samom festivalu i pratećoj distribucijskoj mreži.

Festivalske ulaznice do 1.05. u pretprodaji (za područje Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije) iznose 249,00 kn.
Uključuju mogućnost besplatnog kampiranja sa vlastitom opremom.

Cijena ulaznica u pretprodaji od 1.05. do 1.06. biti ce 279,00 kn.

Od 1.05. u prodaju će biti puštene jednodnevne i vikend ulaznice.