Album iznenađenja od Calibrea – Shelflife 3

Jedno od vodećih imena suvremenog drum n’ bass-a, točnije njegova atmosferičnog tj. liquid funk podžanra definitivno je Calibre.

Calibre je u poslu još od 95-te, a prvi studijski album izdao je 2001. Ovaj ponedjeljak izdao je svoj čak deseti studijski album. Album Shelflife 3 je izašao na etiketi Signature, a sadrži 13 najzahtjevanijih, neobjavljenih traka njegove produkcije iz razdoblja od 1997. do 2013. Album je dostupan u vinilnom, CD i digitalnom formatu. O interesu koji je album pobudio dovoljno je reći samo da je vinilno izadnje u ovom trenutku već rasprodano.

Inače, već je neko vrijeme poznato da ćemo lake note Calibreovog drum n’ bass-a moći čuti početkom Rujna na Outlook festivalu u Puli. Štoviše, u četvrtak je objavljeno da i sestrinski festival na istoj lokaciji, Dimensions ugošćuje Calibrea na svom line-upu što zaokružuje sada već ozbiljnu grupaciju artista te podvrste drum n’ bass-a i na Dimensions festivalu. No, kako je Rujan daleko fanovi će apetite za tom granom zvuka moći zadovoljiti već 17.05. na još jednom u nizu Klubikonovih launch partija o čemu će detalji tek biti otkriveni.

Neven Prišuta