Novi Legowelt – još dublji i još mističniji

Danny Wolfers, poznatiji kao Legowelt, svom najproduktivnijem, ali ne i jedinom aliasu odnosno alter egu izbacio je ovoga tjedna novi album.

Naslov albuma je “Crystal Cult 2080”, a izašao je na etiketi Creme Organization te je dostupan u digitalnim, CD  te vinilnim formatima. Dio naslova 2080 dolazi od sintisajzera Roland JV2080, legendarnog digitalnog sintisajzera iz devedesetih kojega je Wolfers nabavio u Tokyu, polovnog, za svega nekoliko stotina dolara. Dio naslova Crystal dolazi od kristalnog kompresora od germanija kojega je Wolfers sam izradio za potrebe pisanja ovoga albuma. 

Album sadržava trake prepoznatljivog Legoweltovog zvuka s jedne strane, ali također odražavaju i progresiju njegova zvuka ka dubljim i mističnijim impresijama koje izazivaju u slušatelja. Za razliku od prethodnog uratka “Paranormal Soul” na ovom albumu ritmika je suptilnija i više u službi bas linije, što omogućava slušatelju da upliva u dubinu mističnog Legoweltovog svijeta. 

Sve u svemu, ovaj uradak manje je klupske prirode od recentnijih uradaka koji su mu prethodili,  a mogućnost njegova svrstavanja u specifični kutak elektronske glazbe još je manja. Uz elemente housea, techna i electra, u konačnici Legowelt jednostavno biva Legoweltom, još jednom u nizu poprilično uspješno.

 

Neven Prišuta