Eric Prydz i najveća copyright tužba u povijesti

Na portalu BazzFeed iskrsnula je priča o Ericu Prydzu i njegovoj copyright tužbi usmjerenoj prema (pazi sad) 1000 EDM artista koji su popalili njegov “Pryda Snare”.

U članku stoji kako u tužbu ulazi čak 50% EDM i elektro-house izdanja od 2012. godine, a cifra koju potražuje je 15 milijuna dolara. Sporni “Pryda snare” koji je korišten u preko 35 000 pjesama uzet je iz Prydzovog hita “Miami to Atlanta”.  Na tapeti su se našli mlađahni Martin Garrix,  Dimitry Vegas, Avicii i Tiesto koji bi mu, u slučaju da dobije parnicu, bili dužni i do 500 000 dolara po pjesmi…kada bi cijela priča bila istinita.

BazzFeed nas je na sekundu dobro prodrmao sa pričom koja ima sve elemente potrebne da nas prikuje za ekran kompjutera dok se u pozadini čuje pucketanje kokica u mikrovalnoj; počele su i rasprave ima li Prydz pravo na tužbu i baš kad smo se podijelili u tabore, Eric nam je uništio zabavu svojim istupom na twitteru. 

Prydz 1

Prydz 2

“Istina je jer tako piše na internetu” glasio je njegov sarkastični komentar, a i stanoviti Ben koji mu je uputio tweet “Da, ajmo tužiti ljude zbog je***og snare samplea” dobio je svoju porciju. I vjerojatno će izgubiti i tih 86 followera koje ima na twitteru.

Možda još ima nade za neku parnicu, čekamo naslove “Eric Prydz tuži BazzFeed”

A.G.