Red Bull Music Academy želi da se opustimo

Red Bull Music Academy danas je lansirao web portal Eternal Bliss “prvu na svijetu meditaciju sa uputama koja vas dovodi u vodeću poziciju vašeg života”.

Neočekivano hippyjevski potez od RBMA koji bi proglasili jako dobrom forom ali nekako imamo osjećaj da se ne šale; mi ćemo si ipak dozvoliti da se malo bacimo na parket i zarolamo koji put od smijeha, kažu da je zdravo. Odmah po dolasku na site možete odabrati želite li meditirati jednu, deset ili 60 minuta, a postoji i infinity mode (?!) jer hej, recesija je, a i kiosk je daleko, a doma nema rizli. Jednostavnom navigacijom u donjem desnom kutu možete birati zone, a to su “Osvježi svoju čakru”,  “Prašumska trance zona” , “Quantum harvest” zona, “Rise and shine” zona i mnoge druge. Pokušali smo meditirati 10 minuta ali nas je moderni način života pretvorio u nepovratno neurotična ljudska bića pa smo tako u drugoj minuti meditacije tražili nepostojeći gumb koji bi ubrzao slova na ekranu. Možda nam stvarno treba autogeni trening kada bolje razmislimo.

Soundtrack je, s druge strane, jako dobar i relaksirajuć, a muziku za njega su radili sve redom bivši polaznici Red Bull Akademije kao što su James Pants, Nightwave, Anenon, Suzanne Kraft, Lucrecia Dalt i drugi. Kompletna Eternal Bliss playlista dostupna je na soundcloudu, no za potpuni doživljaj preporučamo da posjetite stranicu i gladite svoje čakre dok gledate u golemu ćelavu glavu nekog tipa koji upravo uživa u masaži. 

A.G.