Stop Making Sense festival – šećer za kraj festivalskog niza u Gardenu

Od 31. srpnja do 4. kolovoza na Gardenu u Tisnom održava se posljednji u nizu festivala na toj lokaciji. Radi se o Stop Making Sense festivalu koji se svojim slasnim line-upom, ali i konceptom manjeg festivala intimnije atmosfere uz kvalitetan glazbeni sadržaj nameće kao nezaobilazna stanica ovoljetnog vlaka festivala na Jadranu.

Upravo taj intimni i opušteni moment čini SMS posebnim festivalom u špici sezone. Gašenjem Echo festivala SMS je postao zapravo jedini festival (s obzirom da je nešto manji od prethodećih mu festivala u Tisnom) na kojemu se mogu čuti izvođači sa samog vrha globalnog undergrounda elektronske glazbe uz minimalnu dozu festivalskog ludila. Tematska odnosno glazbena odrednica ovog festivala može se svesti na four to the floor glazbu, preciznije techno i house te sve derivate koje ta dva žanra mogu polučiti.

Čitav line-up protkan je vrlo renomiranim izvođačima no neke bi ipak valjalo istaknuti, primjerice Nick Hoppner, rezindent čuvenih Panoramabara i Bergheina u Berlinu, nastupati će u dva navrata. Također, nastupaju i Optimo, T. Williams, Marcus Worgul, Optimo, Mosca, Gerd Janson, Anja Schneider i mnogi drugi. Uz odličnu postavu inozemnih DJ snaga, na SMS-u će nastupiti i pozamašan broj DJ-a sa hrvatske underground scene koji će pod zastavom „Croatia Calling“ i isploviti na party brodu na kojemu će glazba biti većinski po domaćoj recepturi uz nastup gosta Severina. Sve u svemu, u potrazi za opuštenom atmosferom i kvalitetnom elektronskom glazbom samoj u špici sezone, SMS ne bi trebalo propustiti.

Piše: Neven Prišuta