FEST REPORT: Ultra Europe – Split 2014

Ultra Europe zaključio drugu godinu u Splitu porušivši nekoliko rekorda.

PIŠE: Zvonimir Zidar

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg inauguralnog izdanja, Ultra Europe festival u Splitu vratio se u produženom izdanju. Sveukupno 3 dana, ne računajući Ultra Beach na Hvaru, trajao je ovogodišnji Ultra Europe koji je privukao oko 150 tisuća fanova elektronske glazbe iz 125 zemalja svijeta, što je novi rekord Ultra Worldwide franšize koja ovaj događaj organizira u Miamiju, Buenos Airesu, Santiagu, Ibizi, Johannesburgu, Bogoti, Seoulu, Tokiu i Splitu.

Usprkos organizaciji koja je zadobila mnogo kritika od posjetitelja diljem svijeta, festival je u cjelini bio jedno nezaboravno iskustvo popraćeno vrhunskom glazbom, svjetlosnim efektima, vatrometom te nevjerojatnom sinergijom okupljenih ljubitelja EDM glazbene scene i žestokih partijanera čije su tradicije i nacionalna obilježja prštala u prekipjelom loncu multikulturalnosti.  Above & Beyond, Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, David Guetta, Example, Fedde Le Grand, Hardwell, Ingrosso, Knife Party, Laidback Luke, Martin Garrix, Nicky Romero, Showtek, Steve Aoki, Tiësto, W&W samo su neki od headlinera čija je kvaliteta globalno prepoznata i koji nisu razočarali svojim nastupima na glavnoj pozornici. No, osim Main stagea, za one istinske fanove, pobrinuli su se izvođači sa Ultra Worldwide stagea te UMF Radio stagea. Britanska braća Disclosure su oduševila svojim garage houseom,  Carl Cox i Marco Carola uzdrmali su stare techno fanove, a Paul van Dyk i Orjan Nilsen zatitrali su srca svih vjernih ljubitelja trancea.

Ultra Beach izdanje na sunčanom Hvaru također nije ostalo neprimjećeno. 5000 sretnika moglo je uživati u kreativnosti Dipla, Dillon Francisa i Afrojacka koji su zaključili putovanja svih Ultranauta.