Eduardo de la Calle – Narada Das

U hipnotičkom i transcendentalnom zvuku španjolskog techno producenta osjeti se 20 godina glazbenog iskustva, disciplina i svijest postignuta yogom i meditacijom, te život u izolaciji na planini u Malagi. Sve.

Stvari ‘Narada Das’ Eduardo de la Calle je najavio svoj najnoviji EP ‘Sanskrt Veda’, izdan za ENDLESS. Možete ju čuti u nastavku.

Osim što meditira i radi yogu te vrlo aktivno stvara najfiniji techno, ovaj zanimljivi glazbenik vodi i vlastiti vinyl-only label Analog Solutions, fokusiran na eksperimentalni, analogni techno i house ili, kako sam objašnjava, ‘umjetnost sempliranja u ograničenim izdanjima do 300 kopija’.

Ovoga ljeta je De la Calle objavio i vlastiti dokumentarac o današnjoj glazbenoj sceni i njenom razvoju ‘Beatz – Divergences & Contradictions of Electronic Music’. Snimao ga je 3 godine putujući po svijetu i gažama, uz minimalne tehničke uvjete i gotovo nikakav budžet. Osim zanimljivih i lijepih kadrova, kroz razgovore s Derrickom Mayem, Dimitrijem Hegemannom, Robertom Moogom i mnogim drugima saznajemo više o načinu na koji se glazbena scena danas razvija. Dokumentarac možete pogledati na LINKU.

[Daria G.]