U prodaji do sada najpovoljniji Moogov synth, Werkstatt-01

Dobre vijesti za analogne frikove stižu iz Moog Music Inc. Od ponedjeljka je dostupan Werkstatt-01, monofoni, analogni DIY sintesajzer, koji za cilj ima educirati mlađu populaciju o sintezi zvuka i zainteresirati ih za istraživanje i modificiranje klasičnih Moogovih strujnih krugova.

No, uz primarnu ideju, Werkstatt-01 je savršena prilika svim producentima sa slabim budžetom za dokopati se klasičnog Moogovog VCO-a, poznatog po svojim bogatim harmonicima i još legendarnijeg Moog Ladder filtera. Iako sadrži samo jedan oscilator i nema previše opcija za modulacije, već u osnovnoj izvedbi nudi neke klasične Moog zvukove, a uz vrlo jednostavne modifikacije i/ili Arduino modul, moguće je složiti ozbiljan sintesajzer prilagođen vlastitim potrebama.

Werkstatt Workshop Feature 3

U tu svrhu pokrenut je i portal Werkstatt Workshop na kojem možete pronaći ideje za projekte, tutoriale za modifikacije, popis potrebnih dijelova, fajlove za 3D printere i ino. Sint je dostupan po cijeni od $329 US, a za početak predlažem da pogledate playlistu nekih osnovnih modifikacija i steknete dojam koliko je jednostavno i jeftino zaroniti u svijet kreiranja vlastitog, prilagođenog sinta.

[Vedran G.]