Illectricity Festival 2014: line-up i program

Jubilarni 10. festival audio-vizualnih umjetnosti održava se od 28. studenog do 6. prosinca u Zagrebu. Program je bogat dobrom glazbom i zanimljivim radionicama, a na završnoj večeri nastupaju velika imena underground glazbene scene, Jackmaster, Om Unit i X-Coast, te pobjednik Nucomers natječaja i CFSN DJs.

Jackmaster je jedno od zaštitnih imena Numbers etikete i jedan od onih DJ-a za koje se kaže da ih morate čuti. Selekcijom glazbe, vještinom vrćenja i svestranim zvukom oduševio nas je ovoga ljeta na glavnom stageu ovogodišnjeg Dimensions festivala, te na zatvaranju Unknowna. Om Unit je na sceni već desetak godina, a zamijećen je zahvaljujući interpretaciji Jokerova singla ‘Digi Design’. Prvi album ‘Threads’ iz 2013.godine, kao i prethodna tri EP-ja, pokazali su koliko je sporo-brzi Omov zvuk jedinstven te udarili pečat novog step-žanra, koji koketira s elektrom, ali i soulom i modernim jungleom. X-COAST je jedan od trenutno najinspirativnijih projekata regionalne scene, a njegova glazbena produkcija vraća u zlatno doba elektronike 90-ih godina. Za vizualizaciju glazbe pobrinuti će se vješti vizualni umjetnici Liik i LiteMotif.

Osim glavne večeri festivala koja tradicionalno jakim lineupom raspleše Pogon Jedinstvo, a koja se ove godina održava 6. prosinca, održat će se i Nucomers večer gdje će se predstaviti mlade nade klupske scene, kao i Soundclash večer na kojoj se sukobljavaju DJ-i i njihove ekipe. Kao i svake godine, festival je i edukativnog i prezentacijskog karaktera, tako da će se i ovoga puta  predstaviti nekoliko ne-glazbenih programa poput Bring Your Own Beamer, Videoskop Guerilla, Pogonizacija by CFSN & Radiona.org, radionice Illekroničke glazbe i radionica osmišljavanja i funkcionalnosti vizualnog identiteta festivala audio-vizualnih umjetnosti.

Ulaznice

 Mali broj festivalskih ulazica, svega 150 komada, može se kupiti po cijeni od 65kuna. Ulaznice vrijede za sve glazbene događaje koji se naplaćuju. Možete ih rezervirati na email illectricity@gmail.com (naslov – FESTIVALSKA PROMO PONUDA).

 Facebook event: http://goo.gl/Vyr4Cc

Unnamed (2)