Underworld – 20 godina nakon izlaska albuma ‘Dubnobasswithmyheadman’

Ovo je treći album Underworlda, ili prvi sa dolaskom Darrena Emersona pa je na njemu sasvim očigledan dance utjecaj koji Darren ubrizgao u ovu ploču. Izdana 1994. godine, otprilike svaka stvar na albumu je bila totalno epic, počevši od ‘Dark & Long’ pa sve do opake rasturačine – ‘Cowgirl’.

Underworld je bio jedan od rijetkih dance bendova u to vrijeme i vjerojatno su se zato isticali među masom. Karl Hyde uvijek je imao vrlo specifičan vokalni izražaj, dok su Rick Smith i Darren Emerson funkcionirali fantastično u tandemu. Njihovi live koncerti bili su blago rečeno nenormalni te su svoj vrhunac doživjeli sa turnejom ‘Everything, Everything’.

Kako bi proslavili dvadesetu obljetnicu albuma, remastering je pao u Abbey Road studiju pa smo tako dobili jedno deluxe reizdanje koje će većina nas vjerojatno downloadati sa torrenta. Opet, neki bi dali lijevo jaje (ili jajnik, uh, oh!) da su mogli prisustvovati jedinstvenoj live izvedbi čitavog albuma u londonskom Royal Festival Hallu. Deluxe reizdanje sastoji se od čak 5 CD-a, što znači da opet morate kupiti CD player.

Moreno B.