15 obrada R’n’B hitova koje morate čuti

Teško je odrediti zvuče li stari hitovi Janet Jackson, Aaliyah ili Amerie bolje u originalu ili osvježeni zahvatima producenata suvremene elektronske glazbe.

PIŠE: Daria Grudić

Janet Jackson je, kako pokazuje ‘ekskluzivno istraživanje’ za ovu listu, vjerojatno najsempliranija u žanru, a setovi i remiksevi kanadskog DJ-a i producenta Kaytranade proširili su se u posljednjih godinu-dvije mrežom i plesnim podijima kao virus. Dvije odlične Kaytranadine obrade Janet Jackson odmah su na početku, a uživo smo ga mogli slušati ove godine na OutlookuHudsona Mohawka se ovom prigodom nije moglo izbjeći, kao ni Pearson Soundovu obradu Aaliyah, te Amerie u French Fries izdanju. Ovi remiksevi mirišu na 2011.-tu, Essential mixeve i skakutanje na EXIT-ovom Happynovisad stageu, a toliko su dobri (kao i dotična godina) da još uvijek diraju u plesnu žicu. Od domaćih predstavnika tu je majstor Matko Šašek a.k.a. Koolade, s funky obradom Pharrellovog hita ‘Hypnotize You’. Iako su na rubu popa, na popisu se nalaze vladarice glazbene industrije, mainstream medija i okultne simbolike  – Rihanna i Beyoncé. One po meni nikada nisu zvučale bolje nego kada su ih se dohvatili Esta. i MeLo-X pa im svojim zahvatima dodali čar i smanjili utrživost.

Većina remikseva i obrada predstavlja u potpunosti novi proizvod, stoga je najlakše ne razbijati glavu usporedbama i ocjenama te jednostavno uživati u novom, elektronskom sjaju dobrog starog R’n’B-ja.

1. Janet Jackson – If (Kaytranada Remix)

2. Busta Rhymes x Janet Jackson – What Its Gonna Be? (Kaytranada Edition)

3. Janet Jackson – Someone To Call My Lover (Giraffage Remix)

4. Amerie – One thing (French Fries Remix)

5. Aaliyah vs. Pearson Sound – Are You That Blanked (Mudde Edit)

Untitled (2)

6. Blawan – Getting Me Down (Sample: Brandy – Wanna Be Down)

7. Tweet – Oops (Falcons Remix)

8. N*E*R*D – Hypnotize You (KOOLADE RMX)

9. Jodeci – Freek’N You (Hud Mo Remix)

10. Blackstreet – No Diggity (Bondax Edit)

11. Ginuwine – Pony (Esta. remix)

12. Robin Thicke – Wanna Love You (Sango Remix)

13. Justin Timberlake – Like I Love You (LAKIM Re-Up)

14. Rihanna – Pour it up (Esta. Remix)

15. Beyoncé  – Drunk In Lust (Melo-X live edit)