Ismijana isprika Richieja Hawtina za incident na Time Warpu

Nakon što je gurnuo veliki zvučnik i njime srušio djevojku koja ga je oduševljeno snimala mobitelom za vrijeme nastupa na nedavnom Time Warpu u new Yorku, DJ veteran Richie Hawtin se putem društvenih mreža neuvjerljivo ispričao za svoje nedjelo.

Djevojka navodno nije ozlijeđena, niti joj je oštećen mobitel, a dio javne Richiejeve isprike glasi: ‘Htio bih se ispričati dotičnoj djevojci. Nije mi bila namjera srušiti zvučnik. Mislio sam ga samo malo gurnuti prema njoj kako bi možda shvatila da je dovoljno snimila. … Bio sam iznenađen kao što je vjerojatno bila i ona kada je zvučnik pao. Jako mi ja žao i neugodno zato što se to dogodilo, nisam to htio. … Katkada bivanje u središtu pažnje i kontinuirano škljocanje i blicanje uzrokuje popriličan stres i frustraciju. Žao mi je što je ta moja frustracija uzrokovala ovu situaciju i umanjila nečije iskustvo na Time Warpu.’

Objašnjenje i isprika dočekani su na nož u komentarima ispod Hawtinove objave, koji se prvenstveno osvrću na to da se na snimci jasno vidi da se ne radi ni o slučajnosti ni o iznenađenju, već o egoističnom, grubom i neprihvatljivom ponašanju. Neki su komentari bili i slikoviti:

Untitled (1)

10525831_946246558736007_2213578760438352432_n

A neki ukazivali na dvostruka mjerila:

10448242_10152920878648781_4846992517092904011_n

U posljednje se vrijeme izvođači često žale da ih prilikom nastupa znaju ometati blicevi i kamere te se zalažu za uživanje u trenutku bez ekrana, flasheva i filtera, a u Berghainu, gdje je snimanje strogo zabranjeno, svaki mobitel dobije neprozirnu naljepnicu preko leće. Ipak, ni to ni činjenica da nitko ne voli da mu se gura kamera u facu ne opravdava Hawtinov zao i bahat postupak. Uzmemo li u obzir da odrađuje turneju po Americi gdje na golemim, skupo isproduciranim pozornicama skuplja fanove među masom klinaca trenutno hipnotiziranih EDM dropovima, ali i najnovijim modelima iPhonea, selfiejima te sličnim dostignućima civilizacije, nije nam jasno kako nije spreman za (još) veću zaradu izržati da ga se snima. S obzirom na to da ga se viđa u društvu sa Skrillexom i Paris Hilton, te s obzirom na ciljnu skupinu kojom se trenutno bavi, snimanje, selfije, instagrame i slično bi trebao smatrati opisom posla.

Što vi mislite?

 Daria G.