Maceo Plex izdaje EP za Drumcode

15. prosinca izalzi ‘Conjure Infinity’, novi EP poznatog DJ-a i producenta Erica Estornela, poznatijim kao Maetrik i Maceo Plex, a naći će se na čuvenoj švedskoj Drumcode etiketi.

Maceo Plex, jedan od velikana elektronske glazbe, koji već dvadeset godina radi deep house, tech-house, techno, electro pa i minimal trake kojima oduševljava svjetsku publiku, neizostavni je gost na svim velikim festivalima i omiljeni headliner najvećih svjetskih klubova, a trenutno izbacuje četvrti i poslednji EP u svojoj ‘Conjure’ seriji pod nazivom ‘Conjure Infinity’. Do sada su trake iz ove serije izdale čuvene i među najstarijim techno etiketama – Richie Hawtinov Minus i Michael Meyerov Kompakt, a na pločama su se mogle naći hitovi kao što su ‘Conjure Balearia’, ‘ENTER.Space’ i ‘Conjure Superstar’, koji su premašili brojke od nekoliko stotina tisuća pregleda na različitim internet portalima, a pojedine su dobacile i do prvog mjesta na Beatport-ovom techno chart-u.

Njegov novi EP izlazi na etiketi koju od 1996. godine vodi techno majstor Adam Beyer, a za koju su izdanja potpisali umjetnici kao što su Alan Fitzpatrick, Anja Schneider, Nicole Moudaber, Sam Paganini i Joseph Capriati. Drumcode je prepoznatljiv po tvrdom techno zvuku i prepoznatljivom, pravilnom ali šarenom i često simetričnom artworku na omotu svojih izdanja.

Sledeća traka na EP-ju je ‘Conjure Floyd’ koja je svoju premijeru doživela na jednom od Plexovih ovogodišnjih nastupa na Enter žurkama u klubu Space na Ibizi. Traka je ispunjena oštrim elektro zvucima, uvrnutim i brzim baselineom koji zajedno odaju utisak kao da se nalazite u tvornici, iako se može čuti spektar zvukova od ptica, prirode i dječjih glasova do traktora ili helikoptera koji mogu asocirati na okruženje industrijskog pogona u koji vas uvodi. ‘Conjure Floyd’ zasigurno će osvojiti srca domaće publike i postati omiljena traka za kasnije sate u mnogim gradskim klubovima.

Preview poslušajte u nastavku.

Veljko J.