10 godina Frictionovog labela Shogun Audio slavi se i u Jedinstvu

Glazbena platforma Tuborg Open Fair otisnula se u klupske vode, te za kraj godine, točnije 12. prosinca, organizira veliki party na kojem će kao headliner nastupiti D’n’B zvijezda i pokretač Shogun Audio labela, nagrađivani DJ FRICTION uz pratnju MC Linguisticsa.

Osim njih, tu je i domaća faca Petar Dundov, koji će izvesti svoj ovdje rijetko viđan LIVE show, te voljeni zagrebački elektronski bend ABOP (After Je Bolji Od Partyja). Za sve fanove tvrđeg drum’n’bass i općenito bass zvuka tu je i domaćin partya, Chew The Fat Croatia. Ovoga puta CTF!-ovci Yesh i DMT dolaze pojačani MC-janjem Remi iz Elementala, a line-up zaključuje jedan od najkontroverznijih repera u okolici, tuzlanski glazbenik Frenkie

U suradnji sa sustavom Entrio.hr cijena ulaznica kupljenih u online pretprodaji ostaje 60 kuna sve do 20 sati na dan događaja. Fizička pretprodaja je 80 kuna, a na dan događaja u petak, 12. prosinca, na ulazu u pogon Jedinstvo ulaznica će koštati 90 kuna.

FB event LINK

Main

VIŠE O SHOGUNU:

Shougun Audio Records koji ovih dana slavi jubilarnih 10 godina. Njihovo desetljeće obilježeno je zapaženim artistima, trakama i izdanjima koje su cijelo vrijeme krasile inovativnost i otvorenost eksperimentiranju različitim zvukovima, ali istovremeno dosljednost prepoznatljivom stilu i kvaliteti. 

Remiks pjesme ‘R-type’, gazde labela Britanca Eda Keeleya, poznatijeg kao Friction, bila je samo uvertira u ono što slijedi. Prvo izdanje sada već davne 2004-e godine najavilo je bogatu budućnost u kojoj će Frictionov label postati jedan od krojitelja bass scene. Uz Frictiona, svoj doprinos razvoju ovoga projekta dali su i mnogi drugi producenti kao što su Noisia, Spor, Icicle, Rockwell, Spectrasoul, The Prototypes, Camo & Krooked i Alix Perez, koji su upravo za Shogun Audio izdali neke od svojih najboljih i najuspješnijih stvari. 

Ipak, da ne gledamo samo u prošlost pobrinulo se probrano društvo koje je trenutno okupljeno oko Shoguna. Za godišnjicu su izbacili zajednički album ’10 Years Of Shogun Audio’ koji je od ovoga tjedna u prodaji u svim formatima, uključujući i limitirani broj vinyl izdanja. Slavljenički LP sastoji se od 12 traka na kojima je svaki član labela pokazao svoje talente. Album predstavlja sve što je Frictionov Shogun značio sve ove godine, ali i par naznaka u kojem smjeru se kreće.

Borna R.