Koliko zapravo vrijedi Soundcloud?

Berlinska online glazbena platforma Soundcloud, na završetku godine susreće se s višemilijunskom cifrom u svakom smislu.

S preko 175 milijuna profila i preko 200 milijuna uploadanih traka, kao i ogromnim budžetom, morat će ipak napraviti profitabilniju taktiku kako bi opstali na trzištu. Iako je sama platforma utočište za gotovo svakog glazbenog umjetnika današnjice, ali i nezaobilazno mjesto u propagiranju glazbenog ukusa i razmjene, veliki konkurenti poput YouTubea i Spotifya i dalje diktiraju tempo tržišta. Tako će se  naš miljenik među glazbenim platformama u sljedećoj godini morati unapređenjem svoje tehnologije prilagoditi povećanju broja zaposlenih širom Europe ali i ubrzigavanjem dodatne financijske injekcije za svoje potrebe.

U samoj tvrtki razvijene su različite strategije za uspostavljanje ove ravnoteže, tako što se razvijaju dodatni  načini  naplaćivanja premium naloga, ali i veća  kontrola autoriziranja same glazbe i materijala. Tako bi s ovima dodatnim mjerama, vrijednost kompanije porasla na nevjerojatnih 1,2 milijarde dolara, što će dodatno “zakrpiti” gubitke i za prošlu godinu od 29 miliona dolara.

Dunja R.