Novi EP na Balkan Connection etiketi

‘Johannesburg’ je progressive house traka, koja je prije nepune dve godine skrenula pažnju svjetske publike na perspektivnog Marjana Raškovića aka Jelly For The Babies, DJ-a i producenta iz Srbije.

Broj njegovih traka i remikseva zapanjujuć je kada se uzme u obzir činjenica da se na sceni nalazi tek 5 godina. To dosta govori o inspiraciji koju posjeduje, broj pregleda njegovih traka, remikseva i mashupova na različitim portalima o kvaliteti, dok o načinu miksanja i probirljivosti govori više od dva milijuna pregleda na ovogodišnjem miksu za srpski Touch radio. Touch su 2006. godine iz svojih soba pokrenuli dvojica entuzijasta iz Sombora, ubrzo je postao i etiketa, a ovo mu je najuspješniji miks do sada.

Johanneburg‘ je izašla za Balkan Connection etiketu prije dvije godine i kroz samo nekoliko nedelja dosegnula 60. mjesto na beatportovoj progressive house top listi, zauzevši poziciju rame uz rame sa Steveom Aokijem ili Aviciijem.

Ipak, ova traka po svemu sudeći nimalo ne liči na svoje konkurente – ona predstavlja priču punu magičnih zvukova nalik onima iz naučnofantastičnih filmova i mračnih vokala inspirisanih filmskim ostvarenjem Neila Blomkampa, ‘District 9’, distopiji koja se odigrava u glavnom gradu Južnoafričke Republike, po kojem je ova pesma i naslovljena. Jedno od najboljih ostvarenja ovog glazbenika nedavno je doživjelo svoje reizdanje na istoj etiketi, i to sa tri remiksa koje nam donose također domaći artisti, te Jellyjevim club miksom koji predstavlja traku stvorenu za zagrijavanje klupske atmosfere.

Slijedi Sonic Unionov Deep Tech Mix, bogat kompleksnim tonovima i raznolikošću melodija koje se ponavljaju kroz traku koju vode lagane perkusije. Zatim Pionov Remix, koji zadržava groove originalne trake nadogradivši ga nevjerojatnim perkusijama i ponavljajućim vokalnim sekvencama koje traci daju nježniji ton. Posljednji se na B strani ploče nalazi Soulplace & Miloradovichev Club Mix koji prepušta udaraljkama da vode kroz traku oslanjajući se na dubok, kontinuiran i stabilan groove koji vrhunac dostiže pretvarajući se u acid melodiju.

Preview traka sa EP-ja možete čuti u nastavku kao i Touch Radio Mix.

Veljko Jovanović