Dokumentarac istražuje utjecaj glazbe na zdravlje

‘Song of the Earth’ ime je novog dokumentarnog filma o čovjeku i njegovom zadatku da integrira modernu znanost i drevni misticizam kroz zvuk.

Tom Kenyon bio je na dobrom putu da postane country pjavač u Nashvilleu, glavnom gradu američke savezne države Tennessee, kada je počeo doživljavati neželjena paranormalna stanja svijesti . Njegova  želja da razumije ta iskustva odvela ga je na duhovni put u kojem se susreo sa tibetanskim budizmom, yogom, mističnim kršćanstvom, egipatskom alkemijom  te taoizmom.

No, duhovnost koju je počeo temeljito istraživati, mu nije dala odgovore koji su mu u tom trenutku bili potrebni i odlučio se  više posvetiti znanosti. Tako je otkrio da neurofiziologija ima jezik koji bi mu mogao pomoći objasniti mistična iskustva koja je doživio. Nakon proučavanja psihologije, koju je kako sam priznaje, počeo proučavati ne bi li utvrdio da li je poludio, proveo je godine proučavajući utjecaj zvuka i muzike na ljudski mozak i živčani sustav.  Tako je Tom  danas internacionalno priznati autoritet na polju znanosti i zvuka.

Spomenuti  dokumentarni film prikazuje znanstvno istraživanje koje pokazuje da zvuk mijenja stanje mozga te na taj način potiče ozdravljenje. Bez obzira na vašu vjeru ili pogled na svijet, ‘Song of the Earth’ informira, nadahnjuje i pruža izvanrednu priliku osjetiti kako glazba može biti snažan lijek za svakoga i za čitav svijet.

Ukoliko vas zanima više o ovoj temi, možete posjetiti Tomovu službenu stranicu, gdje redovito objavljuje rezultate svojih istraživanja.

Nemojte propustiti ovaj izvanredan video!

Nina T.

SONE-Poster -6.75x 10.25-2-small