Spasimo londonski Fabric!

Loše vijesti stižu nam iz Londona – nakon četiri smrtna slučaja uzrokovanih drogom u posljednjih osam godina, vrlo je upitan daljnji rad legendarnog britanskog kluba Fabric.

Posljednjih je dana dozvola za rad kluba Fabrica na razmatranju. Nakon više nesretnih slučajeva klub se pokazao kao potencijalno nesigurno mjesto za ljubitelje elektronske glazbe. Revoltirani partijaneri i osoblje kluba složili su peticiju, kojom se skupljaju potpisi protiv zatvaranja Fabrica – kluba koji posljednjih 15 godina okuplja ljubitelje plesne glazbe te svakodnevno ugošćuje najpoznatija imena, a dva se puta našao i na samom vrhu ljestvice najboljih klubova u svijetu.

Osim zatvaranja, u vidu je i varijanta kojom bi se uvele pojačane sigurnosne mjere u klubu, a prema pisanju stranih medija, riječ je o uvođenju policijskih pasa tragača, sustavu za skeniranje narkotika na samom ulazu u klub, te podizanje dobne granice sa 18 na 21 godinu.

Na Facebooku je otvoren profil Save Fabric London, te online peticija protiv zatvaranja kluba, a u samo nekoliko sati podršku protiv takve odluke dalo je preko 10.000 ljudi iz različitih dijelova svijeta.

Vijeće koje bi trebalo odlučiti sudbinu londonkog Fabrica sastat će se večeras.

Nina T.

Fabric -london