BT izrazio zgražanje nad trenutnom fazom EDM-a

Brian Wayne Transeau, poznatiji kao BT, američki je producent, skladatelj, multiinstrumentalist, audio tehničar, vokalist i tekstopisac. Nazivaju ga veteranom i začetnikom trancea i IDM-a, koji su utrli put onome što danas nazivamo EDM.

Osim elektronskom, bavi se i klasičnom glazbom, a skladao je i za film. Snimivši pjesmu s najvećim brojem editiranih vokala, ušao je u Guinessovu knjigu rekorda, a osvojio je i Grammyja. Sada kada smo sigurni da dobro znate o kome se radi, prijeđimo na njegov poduži komentar današnjeg EDM-a, koji je uzburkao pripadajuću zajednicu na Twitteru posljednjih dana. Smatravši se odgovornim da progovori, BT je izrazi svoju užasnutost komercijalizacijom EDM glazbe, koja je postala sinonim za besmislene vokale, šablonizirane singlove i onaj ‘američki drop’, nategnut preko gotovo svake stvari.

‘Kvalitetna dance glazba ne traje 3 minute, nema točan razmak od 1:30 minuta do sljedećeg ‘dropa’, nije sranje i nije preglasna. Nema soft syntheve, užasne vokale lišene ikakvog smisla i značenja. Nema rok trajanja od dva tjedna. Nije hashtag i nije simbol koji se pokazuje rukom’, ljuti se BT. Ostatak Tweetova pogledajte NA LINKU.