PODCAST + INTERVJU: Foil

Foil je hrvatski glazbenik, DJ i producent iza čijeg pseudonima stoji Robert Galac a.k.a Æon. Znamo ga već jako dobro kao člana CFSN crewa, u kojem je zadužen za ozbiljniji, mračniji i hladniji zvuk. Tijekom godina, utjecaji ranog dubstepa, techna, deep housea i dub techna, Roberta su u konačnici isprofilirali kao izvođača techno zvuka, koji će svoje nastupe temeljiti na live/dj actu. Saznajte sve o Foilu i poslušajte njegov Podcast snimljen ekskluzivno za Klubikon.

RAZGOVARALA: Daria Grudić

> Zašto Foil?
Novo ime, novi zvuk – nekako smatram da bi Foil mogao opisati moj zvuk. Foliju vežem za nešto tehnološko, ali ne previše komplicirano, već jednostavno a veoma potrebno. A i ta riječ mi se sviđa.

> Kako je došlo do transformacije iz Æona u Foila? 
Pa proteklih par godina dosta sam koketirao s technom i uvijek sam volio taj zvuk, a kao Æon sam počeo vrtit sve i svašta i iskreno sam se toga zasitio, vrtio sam dubstep (koji je prva ljubav), house, garage, postdubstep, bass, dnb itd., te došao do točke gdje sam se izgubio, svega je tu bilo, a najmanje mene. Kao što sam rekao, taj techno zvuk me je uvijek pratio i shvatio sam da je vrijeme da nešto promijenim i to u potpunosti, pokretanjem novog projekta okrećem neke stranice u životu. Jednostavno mislim da je vrijeme za novi početak.

> Da li je s Æonom gotovo ili je na stand by-u?
Mislim da ću zaključiti tu cijelu priču i reći da je gotovo. Dugo smo bili skupa i dosta toga prošli i vrijeme je za nešto novo.

Unnamed (4) (2)

> Čime se još baviš osim glazbom?
Bicikliram kada mogu, evo i na yogu sam krenuo, a volim pogledati i dobar dokumentarac. Posao mi je u ekonomiji koju baš i ne volim. Generalno, ne radim previše stvari, družim se sa djevojkom i kad imam vremena, radim na glazbi.

> Koji su producenti u posljednje vrijeme najviše utjecali na tebe? 
Cosmin TRG, obožavam njegov zvuk. Conforce, Prince of Denmark, Tinfoil, Kowton, Peverelist, Alex Coulton. 

> Koji ti je najnaporniji problem s kojim se kao glazbenik susrećeš?
To što se u Hrvatskoj ne može živjeti od glazbe i DJ-inga, te si zbog toga primoran raditi negdje svaki dan od 8-16h ili 9-17h i ne ostaje ti previše vremena za ono što voliš. Uz to još treba uklopiti i druženje, obitelj…

> Možeš li reći nešto o podcastu koji si nam snimio?
Napravljen je od traka koje su obilježile proteklo vrijeme, stvari koje su mi se urezale, naravno ima ih još puno, ali njih ostavljam za neki drugi put. Kao i svaki put, pokušao sam složiti nekakvu priču, nešto što će kod slušatelja pobuditi nekakvu emociju. Miks se može slušati doma ili u klubu, a predstavlja ono što ću raditi i što možete od mene očekivati.

http://facebook.com/foilmusiq
http://soundcloud.com/foilmusiq
http://ello.co/foil