Innocent Music – Labels To Watch by Beatport

Innocent Music je izdavačka kuća i event menagement agencija iz Ljubljane, čija su izdanja uspješno skakutala po raznim Beatportovim ljestvicama i puštana od strane DJ velikana kao što su Carl Craig, Richie Hawtin, Marco Carola, Jamie Jones, Paco Osuna i drugi.

Innocent Music Limited je sublabel ove sve uspješnije slovenske izdavačke kuće, posvećen deep zvuku, sporijoj i eksperimentalnoj glazbi. Djeluje od veljače 2014. godine, a ovoga je tjedna na Beatportu uvršten na ‘Labels To Watch in 2015’ ljestvicu koja ‘upozorava na najopasnije’ labelove na trenutnoj sceni elektronske glazbe.

Ovom smo prigodom kontaktirali suosnivača Innocent Musica, Aneya F., da nam malo prokomentira novo postignuće svog labela, a u nastavku možete čuti i besplatno downloadati njegovu traku ‘Chronos’, nastalu u suradnji s Shaf Huseom.

> Koliko vam znači ovo priznanje? 
Iskreno, nisam ovo očekivao i puno mi znači, naravno. Među toliko digitalnih labelova iz cijeloga svijeta, Beatport je na listu onih od kojih najviše očekuje uvrstio baš nas i jako sam sretan zbog toga. Sada moramo raditi još više i bolje, htio bih da ovo bude naša godina.

> Kako se rodila ideja o osnivanju labela?
Htjeli smo omogućiti nekakvu platformu svim mladim i nadolazećim talentima iz cijeloga svijeta na kojima zapravo leži budućnost glazbe i scene. Naravno, cilj nam je i predstaviti svoj zvuk, što radimo, što volimo, što mislimo da je uistinu kvalitetno u undergroundu. Stavili smo sloveniju na svjetsku mapu labelova, Innocent raste iz dana u dan i očekujem da će i dalje ići samo naprijed.

> Koliko do sada brojite izdanja?
Label za sada broji sve skupa 52 izdanja za Innocent Music + 22 izdanja za Innocent Music Limited + 5 izdanja za Innocent Music Deep + 3 izdanja za Innocent Music Vinyl Only. Puno toga još dolazi, u ovom smo trenutku popunili cijelo ljeto 2015., tako da više neće biti ni moguće izdavati za Innocent Music. Imamo samo još nešto mjesta za Innocent Deep i Innocent Limited, a sve drugo je već isplanirano i zauzeto, demo mailbox za Innocent Music otvaramo poslije ljeta.

Koliko često izlaze nova izdanja i po kojem konceptu odabirete trake?
Trake odabirem sam, od početka sam ja A&R labela tako da tu ima poprilično mog osobnog ukusa – što volim, što puštam, što bih pokazao svijetu, simple as that. Stil je pretežno deep tech-house, na Innocent Limitedu izlazi više ono što ja sviram u ovom trenutku, dark tech, nešto ponekad malo ekspermintalno i trippy… Tu je i Innocent Deep koji sam pokrenuo prije 2 mjeseca, putem kojeg predstavljamo više deep, sporiju glazbu orjentiranu na dropove i syntheve, više organski, ali još uvijek plesno.

> Kakvi su planovi za 2015.?
Nema nekih posebnih planova, radit ćemo sve kao i do sada, pokušavati biti sve bolji i napredovati, fokusirat ćemo se i na tržište izvan Slovenije, radit ćemo par zanimljivih gostovanja… Uglavnom, čeka nas još bolja sezona, jedva čekam!