Resonate festival kao pojačanje najavio Simian Mobile Disco, Machinedrum i Inc.

Interaktivni festival Resonate okupit će i ove godine vrhunske izvođače, umjetnike iz područja digitalne kulture i likovne umjetnosti.

Tijekom šest dana, beogradski Resonate festival djelovati će kao platforma za umjetnike i predavače koji predstavljaju suvremenu kreativnu svjetsku industriju, a posjetiteljima omogućuje sudjelovanje u raspravi o položaju tehnologije u umjetnosti i kulturi.

Resonate je objavio prijevremene detalje svog edukacijskog programa i radionica. Program se sastoji od trodnevnih radionica koje se plaćaju i jednodnevne radionice besplatne za sve sudionike festivala. Posjetiteljima će biti ponuđen veliki uvid u različite aspekte multimedijske prakse, usmjerene na edukaciju i praktičnu primjenu karakterističnu za scenu. Cilj festivala je motivirati i inspirirati nove generacije sa suvremenim trendovima bez odgode koja je bila karakteristična za ovo geografsko područje u prethodnim desetljećima.

Nakon radionica slijedi otvaranje Resonade Live vikend programa na kojem će R&B dvojac Inc. nastupiti sa prije najavljenim izvođačima Sons of Magdalene and Terre Thaemlitz. Drugi dan festivala Simian Mobile Disco predstaviti će svoj svježe objavljeni analogni album ‘Whorl’ za čije live snimanje su koristili samo jedan sintesajzer i jedan sekvencer svaki. Osim njih line up je pojačan sa producentom Machinedrumom, koji se pridružuje SOPHIE i Rroseu.

Konferencije i radionice se održavaju na par lokacija u centru Beograda, a Dom omladine sa svojim kapacitetom od 2000 ljudi i kultnim statusom okupljališta za mlade u sferi suvremene umjetnosti i kulture ugostiti će sve navedene izvođače. Više o festivalu možete saznati na njihovoj službenoj stranici.

Vikend line-up:

Ben Frost, SOPHIE, Andy Stott, Machinedrum, Simian Mobile Disco, Emika, Terre Thaemlitz, Inc., Sons of Magdalene, Rrose, Bob Ostertag, Lichens, Sculpture, Atau Tanaka & Adam Parkinson, Stevie Whisper, Rob Clouth, Marko Nastic, Le Révélateur, Jan Nemeček, Feloneezy, Andrea Cuius, Alex McLean