Mišići & Festivali

Bilderi i pripadajuće im ‘basic bitches’ na festivalima nisu baš ništa novo, posvećeni su im desetci članaka, statusa, a posjećujete li ‘Malu Ibizu’ aka Pag ili Ultra Festival, nagledali ste se njihovih kvarc lampom osunčanih tjelesa za tri života. Svako toliko internet nas počasti još jednim viralnim videom čiji su glavni junaci pripadnici upravo spomenute vrste pa smo potaknuti 3 minutnom šorom na Stereosonic Sydney Festvalu odlučili nekoliko redaka posvetiti festival bilderima, tim neopjevanim junacima svakog festivalskog iskustva. (Tisno i Pula ekipa, smirite se, znamo da ih kod vas nema.)

PIŠE: Aleksandra Golub

Bilo da pripadate zajednici bildera ili samo jako volite sve vezano uz njihovo postojanje, kao mi u redakciji Klubikona, znate da je siječanj zadnji vlak za sve ‘buraze’ koji u srpnju žele zablistati na nekim od brojnih festivala. Kako započeti svoju bildersku festvalsku karijeru? Proteinski šejkovi, steroidi, bjesomučno dizanje 16 tona u benču i potpuno ignoriranje postojanja nogu osnovni su paket svakog kolačića koji naredno ljeto želi da sve oči reš pečenih djevojaka sa cvjetnim aranžmanom na glavi budu uprte baš u njega.

Sad kad smo vas uputili u tajne snažnog tijela (ali ne i snažnih nogu), dozvolite da vam predstavimo osnovne potrepštine jednog rejv bildera bez kojih jednostavno možete ostati doma:

  1. Nešto ‘za na glavu’

Šilterica ili marama su klasične i uvijek popularne opcije, ali molimo lijepo da se ne sramotite New Era ili nekim markiranim šiltericama kada se mali Yong u kineskoj tvornici potrudio napraviti onu na kojoj piše ‘I <3 BOOBS’. Mi vam ipak preporučamo nešto neponovljivo šaljivo kao Mickey Mouse uši, indijansku perjanicu ili šljem sa držačima za pivo kako bi već prvog dana festivala bili ‘Onaj lik s onim za pivo na glavi’.

Douche 4

  1. Baby ulje

…jel’ vam uopće moramo objašnjavati da upitna seksualna energija kojom odišete vi i vaši prijatelji dok plešete izvan ritma jednostavno mora biti popraćena masnim sjajem vaših bicepsa?

  1. Majica sa šaljivim natpisom

‘Nisam ginekolog, ali mogu pogledati’, ‘Let’s get weird’, ‘I’m in Zrče bitch’ ili ‘Show me your tits’ najbolji su način da bez konverzacije koja vas usporava u gutanju ljubičastog koktela pokažete nekom da vam fali kromosom. Poželjno je imati majicu bez rukava flourescentne boje kako bi vašoj potencijalnoj princezi sa tri para umjetnih trepavica od kojih je gotovo slijepa što lakše privukli pažnju.

  1. Popularna ‘pederuša’

…u kojoj ćete držati mobitel i prijenosni punjač jer 45 selfiea u minuti festivalski su minimum. Kad čovjek počne vježbati u siječnju i doživljava astralne projekcije jer 7 mjeseci nije okusio ugljikohidrat, selfie je jedini način da napumpano tijelo pretvorite u napumpani ego. Nabaci, smajl, izbaci mišku, pokupi lajk. Care, asu, lave, kralju! Fotka je hit na fejsu, izvadi taj novčanik iz torbice, zaslužio si još jedan koktel od litre!

Douche 2

  1. Sunčane naočale

Festival ne postoji zato da se sluša muzika, festival je ovdje zato da bi ti, odjeven u svoj neponovljivi outfit, isklesan kakav jesi, uzeo nešto malo da te digne. Ne previše. Jedno 9 ekstazija da se glasnije možeš derat’ YOLO i rukom lupati po svojim ogromnim prsima (naravno, izvan ritma). Voliš kad DJ kojem ne znaš ime opali taj drop i voliš nositi sunčane naočale po mraku da svi znaju kako si nevjerojatno hip i rekreativno uzimaš supstance koje te tjeraju da rušiš sve pred sobom i sutradan prepričavaš to kao da se radi o najboljoj fori otkad se računa vrijeme. Nekad kad se jako, jako ‘našikaš’ i netko te u gužvi gurne (što je užasno čudno među 3000 ljudi), padnu ti sunčane naočale i netko ih nagazi. Sada je vrijeme za tučnjavu. Lupaj sve pred sobom dok tvoja brončana princeza u hlačicama sa dječjeg odjela H&M-a zabrinuto vrišti ‘NEEEE’. Možda te njen glas malo ometa? Lupi i nju, kasnije reci da je bilo u žaru borbe.

Dragi bilderu rejveru, sada si mentalno spreman za festivalsku sezonu 2015! Trk u teretanu, vremena je sve manje!