Upoznajte Alison Wonderland

Producentica i DJ-ica Alison Wonderland svojim je debitantskim EP-jem ‘Calm Down’ priskrbila status najperspektivnije australske pridošlice na glazbenu scenu.

Alisonin EP izdan je potkraj lipnja prošle godine, prvotno putem labela EMI Music Australia, a nakon potpisivanja ugovora reizdan je i za američku etiketu Astralwerks. Nedavno je objavila kako će njen debitanski album Run’ biti izdan 20. ožujka. Tim je povodom objavljena nova pjesma U Don’t Know’, na kojoj gostuje Wayne Coyne, frontmen The Flaming Lipsa.

Alison Wonderland s 11 je godina počela svirati čelo, a kasnije je u orkestru mladih na prestižnom Konzervatoriju  glazbe u Sydneyu bila prva čelistica. Uz čelo, svirala je i bas gitaru u indie-rock bendu, a 2009. godine počela se baviti DJ-ingom. Repetitivno preslušavanje albumaSilent Shout’ švedskog elektro dua The Knife bilo je okidač za novootkrivenu strast i talent prema produkciji. Kupila je MacBook Pro i počela raditi glazbu pod pseudonimom Whyte Fang. 2011. godine osvojila je drugo mjesto na natjecanju She Can DJ, čime počinje njena suradnja s izdavačkom kućom EMI Music Australia.

2 (2)

Dvije godine kasnije, održala je turneju Welcome To Wonderland’ na kojoj je promovirala istoimeni mixtape. Ambicioznom nacionalnom turnejom u svibnju prošle godine koju je rasprodala, projektom  pod nazivom ‘Wonderland Warehouse Project’, potvrdila je koliko je njen partijanerski duh i višegodišnji staž na raznim australskim glazbenim manifestacijama cijenjen od strane lokalne baze fanova.

Osim gigova diljem Australije, nastupala je i na afteru dodjele Grammyja i na Ibizi, a ove godine nastupit će i na Coachelli. Uz inovativnost na planu produkcije, neosporiv glazbeni talent te ažurnost na društvenim mrežama kojom održava interakciju s publikom na globalnoj razini, Alison s pravom slovi kao jedna od glazbenica koja će izvjesno obilježiti tekuću godinu.

facebook.com/awonderdj 
twitter.com/awonderdj 
instagram.com/alisonwonderland