Novi digitalni DJ sustav iz Pioneera

Pioneer je predstavio novi ‘sve u jednom’ DJ sustav pod nazivom XDJ-RX. Kao i nedavno predstavljeni XDJ-1000, ovaj sustav iz upotrebe izbacuje već vremešni CD, te se oslanja na USB uređaje za pohranu podataka (flash drive ili hdd). Riječ je o uređaju koji objedinjuje funkcije dvaju ‘playera’ i dvokanalnog miksera.

Uređaj krase 7-inčni full color ekran koji se koristi za prikaz svih relevantnih informacija o glazbi koju se reproducira, dva USB utora (što znači da je moguće i snimati), integrirani mikser visokih performansi na kojeg se mogu spojiti i vanjski uređaji, te svima dobro poznati ‘feel’ CDJ ‘plattera’. Od ulazno/izlaznih priključaka na raspolaganju su: dva line/phono priključka,  LAN priključak, dva USB A i  jedan USB B priključak, dva mikrofonska ulaza, dva ‘Master’ izlaza, te jedan ‘booth’ izlaz i izlaz za slušalice.

Zanimljivo je da Pioneer ovaj proizvod reklamira riječima ‘Oslobodite se laptopa sa novim Pioneer XDJ-RX sustavom’, no da biste iskoristili sve prednosti jednog ovakvog sustava (poput ‘Quantize’, ‘Beat Sync’ i još nekih funkcija) preporuča se glazbenu kolekciju pripremiti uz pomoć programa rekordbox (op.a. korištenje računala/laptopa/tableta/pametnog telefona nije u potpunosti eliminirano). Uređaj je moguće koristiti i kao MIDI kontroler.

Cijena uređaja na europskom tržištu iznosi oko 1499€, a više detalja o samom uređaju možete pronaći NA LINKU.