Hrvatska najpoželjnija festivalska destinacija

Provjerite koja tri hrvatska festivala spadaju među trinaest najboljih.

U posljednjih nekoliko godina broj festivala se stalno povećava, a Hrvatska ne samo da ne zaostaje, nego je postala jedna od najtraženijih festivalskih destinacija u svijetu. Čak tri hrvatska festivala od ukupno 13, smještena su u sam vrh liste najboljih.

Mali ali savršeno oblikovan festival u Tisnom nalazi se na sedmom mjestu. Pogađate, riječ je o The Garden Festivalu za koji Beatport kaže da je ‘glazbeni maraton u pitomom okruženju’, na koji posjetitelji moraju obavezno otići jer je ovogodišnji nažalost i posljednji. Na visokom trećem mjestu nalazi se Hideout festival, smješten na plaži Zrće na otoku Pagu, koji ove godine slavi petu godišnjicu i priprema se za svoj najveći program do sada. Trajat će punih pet dana, od 28. srpnja do 2. kolovoza. ‘Ovogodišnje ulaznice već su rasprodane, molite, posudite ili se snađite za svoj put prema Hideoutu ili se bolje pripremite za 2016. godinu’, upozoravaju iz Beatporta.

Prvo mjesto Dimensions festivalu za dlaku je oteo Calvi on the Rocks u Francuskoj. Beatport je zaista nahvalio Dimensions: ‘Hrvatski Dimensions festival vratio se s tipično nevjerovatnim line-upom koji je zasjenjen samo lokacijom ovoga festivala; utvrda Punta Christo nalazi se u južnom priobalnom gradu Puli, po kojoj su razbacani ostaci rimskih ruševina usred antičkog amfiteatra Arene, koja datira iz 1. stoljeća poslije Krista’. Ove godine, od 27. do 30. kolovoza, plesat će se na techno velikane Bena Klocka, Rødhåda, Truncatea, Anthonya Parasolea, Surgeona, uz bok sa house DJ-ima Moodymannom, Johnom Talabotom, Delano Smithom, Motor City Drum Ensembleom, Lil’ Louisom, Goldiem, Hessle Audiom i mnogim drugima. ‘Zvuči kao san, stvarno.’ kaže ekipa iz Beatporta.

Pogledajte poredak prestižnih festivalskih loakcija:

13. Leysin 2015 Worldwide Festival, Švicarska
12. Meadows in the Mountains, Bugarska,
11. Taico Club Festival, Japan,
10. Horizon Festival, Bugarska
9. Annie Mac Presents: Lost & Found, Malta
8. Melt! Festival, Njemačka
7. Garden Festival, Hrvatska
6. Snowbombing, Austria
5. Sónar Festival, različite lokacije
4. Secret Solstice, Island
3. Hideout Festival, Hrvatska
2. Dimensions Festival, Hrvatska
1. Calvi on the Rocks, Francuska

Azra H.