INTERVIEW+PODCAST: Maja Pa

Maja Pavlović rođena je u Sisku, a do prije nekoliko godina bila je profesionalna plivačica. Odličnim rezultatima i uspjesima zaslužila je stipendiju za studij u Americi, gdje je provela godinu dana. Sportsku karijeru zaključila je u 21. godini kada je ozlijedila koljeno i danas je 24-godišnja Maja Pa posvećena nešto manje sportskoj karijeri. Znamo ju kao marljivu posjetiteljicu dobrih partyja, vozačicu mutnih aftera i DJ-icu koja preferira acid techno i electro. Osim što nam je snimila Podcast koji možete čuti u nastavku, Maja je za ovaj intervju pokazala i svoju vještinu fotkanja – sve fotografije u tekstu njezino su djelo.

>> Koliko si godina imala na 1. partiju?
Moram priznati sam dosta kasno počela izlaziti, realno možda i ne tako kasno jer sam veći dio života provela u bazenima i školi, ali s obzirom na vršnjake, da, s 19.

>> Kako si počela miksati? Tko ili što te najviše potaknulo?
Ideja o miksanju stvorila se nakon par godina posjećivanja evenata, upijanja i slušanja raznorazne elektronske glazbe koja se nudila na našoj sceni, a i po internetima. Oduvijek me fascinirala činjenica kako dvije, tri ili više stvari koje sviraju u isto vrijeme mogu savršeno zvučati ako se dobro umiksaju, pa eto nakon što mi je više puta i rečeno, napokon shvatih da glazba koju sam sama pronalazila kroz tih par godina i nije tako loša za tu istu namjenu.

>> Koliko je prošlo vremena od tada do 1. nastupa?
Prije godinu i pol sam se lagano počela upoznavati s programima poput Virtual DJ-a, Traktora, čisto da vidim kako to izgleda, što se sve nudi i što me sve čeka. Prvo sam miksala preko laptopovog touchpada, bez slušalica, bez ikakvog kontrolera, a isto tako mi je izgledala i prva ‘javna’ svirka 4. veljače prošle godine u Funku.

10967639_10205148999940602_1527751077_o

>> Kako ti je bilo, kakav je bio feedback?
S obzirom da se nisam dogovarala za nikakav službeni događaj, više je bilo spontano i neočekivano, nije postojao nikakav event taj dan u Funku, bila sam sretna što sam uopće dobila priliku za izraziti se na par sati glazbom i to po prvi put pred ljudima. Pošto je bio utorak, nenajavljeni događaj, ljudi u chill modu, dobila sam uglavnom nod glavom i ponovni poziv na suradnju od strane Funka.  

>> Koji ti je najdraži nastup do sada?
Mislim da mi je teško izdvojiti najdraži jer uživam svaki put u onome što radim, iako često puta nisam baš zadovoljna setom i miksanjem, ali me to na neki način tjera da se svaki sljedeći put još više potrudim. Ako baš moram izdvajati najdraži nastup, mislim da bih izdvojila Escape u Sirupu uz Garsa, FM-a i Nikolu Kosa te njegov sjajni live.

>> Igraš li se produkcijom?
Zasad se još ne igram na tom području, što ne znači da neću barem pokušati jednom. Također volim ići korak po korak, voljela bih si dati oduška prvo kao DJ kad sam već krenula tim putem. Isto tako mislim da moje uši nisu još dovoljno toga čule da bi se u potpunosti posvetila stvaranju svog zvuka.           

>> Postoji li neki miks koji si poslušala sto puta i znaš ga napamet?
Mislim da ih postoji i više, čak su mi miksevi nekih domaćih DJ-eva daleko daleko bolji od mnogih napuhanih Boiler Roomova i podcasta. Kao na primjer ovaj:

>> Koji su ti trenutno najdraži producenti?
Ima ih par kojih cijenim jako puno, no mislim da bih radije za sebe zadržala njihova imena, nije mi zabavno vrtiti glazbu koja je ljudima poznata. 

>> Misliš li se baviti glazbom, ozbiljnije nego do sada?
Takav je plan, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati.

>> Reci nam nešto o ovom podcastu koji si nam snimila.
Podcast bi opisala kao sirovi presjek onoga što inače sviram, takav zvuk obično možete očekivati od mene, kombinaciju nekih novijih, naravno i starijih stvari koje su mi jako drage, mislim da se za svakoga može pronaći nešto na što bi ‘okinuo’.

Maju Pa možete čuti 28. veljače u Mastersu, gdje će nastupiti uz Bastu i Jakova Kolbasa u sklopu njihove večeri R.A.W. | Event link: facebook.com/events/1052702231423287/

RAZGOVARALA: Daria Grudić
FOTKE: Maja Pa + samookidač