DJ zvijezde prije slave

Pročitajte što su radili neki od najpoznatijih svjetskih DJ-a poput Steve Aokija, Calvin Harrisa i Nine Kraviz.

Većina DJ-a radila je puno skromnije poslove prije nego što su postali slavni, uspješni i bogati. Izgleda da se isplati slijediti svoje snove.

Sven Väth – pop zvijezda

Iako ovaj posao nije bilo tako teško za raditi kao većinu drugih na ovom popisu, teško je zamisliti Sven Vätha kao pop zvijezdu. I to vrlo uspješnu. Naime, on je bio član pop benda OFF koji je zapravo kratica za Organisation For Fun. Očito se Väth nije vidio u toj ulozi kada je sav novac zarađen od hita ‘Electric Salsa’ uložio u otvaranje sada legendarnog kluba OMEN.

Vath -vath _zps 8dnwmqvn

 

Steve Aoki – pomoćnik u kuhinji

Otac Steve Aokija je zapravo vlasnik lanca japanskih restorana Benihana te unatoč tome što je mogao raditi na višim pozicijama, otac ga je tjerao da počne na dnu. Njegov otac je posao pokrenuo praktički iz ničega i taj koncept primjenio je i na svoju djecu pa je prvi posao koji je Aoki dobio bio – pomoćnik u kuhinji. ‘Moj prvi posao bio je pomoćnik u kuhinji u Benihani. Za vrijeme studija radio sam telemarketingu i u isto vrijeme bio dostavljač na biciklu.’ Njegov otac nikada nije ništa investirao u Dim Mak, producentsku kuću svoga sina što nije spriječilo Aokija da uspije u svojoj karijeri. Danas je Steve Aoki jedan od najbogatijih DJ-a, sa zaradom od 23 milijuna dolara u 2014. godini. ‘Nisam bio zaštićen ili razmažen, sav novac koji imam zaradio sam samostalno.’

Dixon – nogometaš

Pred Dixonom je bila uspješna karijera nogometaša, ali ozljede su ga spriječile da u tome uspije. On je naime igrao za istočnonjemačku momčad sve dok ga ozljeda koljena nije natjerala da prekine svoju obečavajuću karijeru nogometaša. Ipak djelomično je ostao u tim vodama kao vlasnik nogometnog kluba Magnet Mitte. Ujedno je i vlasnik jedne berlinske pekarnice.  Osim njegovog uspjeha kao Dj-a po kojoj ga svi najbolje znaju, Dixon očito ima različite interese.

Dixon -vs -football _zpsb 0r 5kdvx

 

Eats Everything – telefonska prodaja

Dok je Dan Pierce aka Eats Everything  bio mlad imaju je tendenciju potrošiti odmah sav novac od svojih DJ gaža.  Na kraju ga je njegova žena nije prisilila da nađe pravi dnevni posao. I tako je završio u telefonskoj prodaji nudeći potencijalnim mušterijama određene usluge ili proizvode.  ‘To su bile tri najgore godine mog života‘ kaže Eats Everything.

Deadmau5 – radnik u tvornici

Deadmau5  je ni manje ni više zarađivao za život konzerviranjem breskvi u tvornici. Čak ni tada nije bio ozbiljan: urezivao bi oči breskvama, a od stabiljki napravio male ruke kako bi sam sebe zabavio na dosadnom poslu. ‘I opet bi upao u nevolju‘ – kaže za sebe Deadmau5.

Nina Kraviz – stomatolog

Ruska techno producentica i vlasnica labela Nina Kraviz imala je vrlo uspješnu karijeru kao zubarica prije nego što je postala DJ-ica. Nakon završenog doktorata iz stomatologije, Nina je otišla raditi u bolnicu za ruske vojne veterane i bivše astronaute. A u vrijeme studija radila je i kao voditeljica na lokalnoj radio postaji.

Calvin Harris – radnik u supermarketu i tvornici

Prije nego što je postao najbogatiji DJ u 2014. godini Calvin Harris (pravo ime mu je Adam Richard Wiles) punio je police u lokalnom supermarketu u rodnom Škotskoj. Osim toga radio je i u tvornici ribe

Diplo – učitelj

Za nepovjerovati, ali Diplo je u prošlosti djecu učio nečem korisnom. Naime, on je u Philadelphiji podučavao djecu sa problemima u ponašanju. Kaže da osjeća veliko poštovanje prema učiteljima, ali to jednostavno nije bio posao za njega.

Diplo -classroom1

Azra H.