Four Tet završio novi album

Britanski elektronski glazbenik i producent, Kieran Habden, najpoznatiji po projektu Four Tet, završio je snimanje albuma.

Vijest je javnosti obznanio jednostavnim Tweetom proste sintakse: ‘new album is done’. Prošlog je mjeseca Four Tet izdao i kolekciju traka uvrštenu u kompilacijski album njegova alternativnog pseudonima Percussions. Uradak je to retrospektivne naravi kojeg čine pjesme nastale u periodu od 3 godine, između 2011. do 2014. (kako mu i samo ime kaže – ‘2011 until 2014’), a koji objedinjuje Habdenovo stvaralaštvo u sklopu projekta Percussions.

Inače, taj pseudonim glazbenik koristi još od 2011. godine. Tada je na svom miks CD-u ‘FabricLive.59′ objavio i jednu traku kao Percussions, što je bila svojevrsna uvertira u sasvim novi glazbeni projekt.

Kieran se aktivno počeo baviti glazbom kao gitarist u britanskom post-rock bendu Fridge (1995). Ovaj profilični multiinstrumentalist karijeru je započeo 1997. kada je za label Output izbacio singl ‘Double Density’ pod imenom 4T Recordings. Ime Four Tet koristi od 1998., kada je objavio singl ‘Thirtysixtwentyfive’, nazivom se referirajući na duljinu pjesme. 2001. godine pokrenuo je nezavisnu britansku izdavačku kuću Text Records. Posljednji album ‘Beautiful Rewind’ izdao je 2013. i njime najavio odmak od dotadašnjeg glazbenog izričaja prema dinamičnijim ritmovima. Novi album, čiji su ime i datum izlaska još nepoznati, osmo je studijsko izdanje Kierana Hebdena kojeg će objaviti pod pseudonimom Four Tet.

Four Tet će nastupiti u pulskoj Areni na ovogodišnjem Dimensions festivalu kojeg će i otvoriti  26. kolovoza.

Ena C.