Avicii i Martin Garrix snimljeni s piratskim softverom

Avicii, Martin Garrix i drugi slavni DJ-i ulovljeni su kako koriste piratski softver za produkciju kojom zarađuju milijune.

Na internetu se pojavio video u kojem se na Aviciijevom zaslonu računala vidi crackirana verzija popularnog synthesizer plugina Sylenth1. Avicii se proslavio nakon što ga je otkrio Universalov Per Sudin, ujedno glavni svjedok u suđenju protiv PirateBaya 2009. godine.

3c 645179-862a -44ba -817b -bfe 89dd 2c 9b 4_zps 178a 5043
Aviciijev ‘Team VTX 2011’ plugin

Avicii nije jedina DJ zvijezda teška milijune koja štedi na softveru – samo nekoliko mjeseci prije, Deadmau5 je prozvao Martina Garrixa na Twitteru zbog iste stvari. Dok Avicii podržava “Team VTX 2011”, hakersku grupu koja radi crackove, Garrix, također multimilijunaš, koristi verziju crackiranu od strane ”Team AIR”-a, kao što se može vidjeti na fotografijama.

1 (2)
Garrixov ‘Team AIR’ plugin

Steve Aoki, čije je bogatstvo procijenjeno na 45 milijuna američkih dolara, također je otkriven pri korištenju piratske verzije Sylenth1-a, na što je odgovorio da je ‘posjedovao ispravnu licencu i kod no, da ga njegov tim koji je bio zadužen za opremu i instalaciju jednostavno nije unio‘.

2 (3)
Aokijev ‘Team AIR’ plugin

U intervjuu za Future Music Magazin, norveški DJ Aleksander Vinter aka Savant, koristi piratsku kopiju Ohmicidea. Na svojoj internetskoj stranici Ohmicide izjavljuje da ‘nije svatko u mogućnosti platiti nekoliko stotina dolara za originalnu verziju softvera, dok su tu ostali troškovi života i financijska kriza‘.

Izvor: Pulse radio